Fenechiu: Simirad, unicul vinovat pentru faptul că Iaşiul nu are un aeroport modern

Liderul PNL Iaşi, Relu Fenechiu, susţine că preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Constantin Simirad, este unicul vinovat că municipiul nu are un aeroport modern, acuzându-l că este preocupat doar cu pontarea vicepreşedinţilor instituţiei şi cu transformarea în circ a şedinţelor de consiliu.

14 afișări

Într-un comunicat de presă transmis marţi, Relu Fenechiu susţine că şeful CJ Iaşi, Constantin Simirad, nu a găsit soluţii pentru atragerea de fonduri europene pentru modernizarea aeroportului, cerându-i acestuia să îşi asume deschis acest lucru, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Simirad este unicul vinovat că Iaşiul nu are un aeroport modern. Incompetenţa şi lipsa totală de interes pentru o problemă atît de importantă pentru întreaga regiune este dovedită încă o dată. Îi cerem deschis domnului Simirad să îşi asume responsabilitatea şi să explice ieşenilor de ce Oradea, Suceava sau Bacău au găsit soluţii pentru atragerea de fonduri pentru dezvoltarea aeroporturilor şi Iaşul nu", susţine liderul liberal ieşean.

Fenechiu mai spune că nu Guvernul trebuie să depună proiecte pentru aeroportul din Iaşi, ci Consiliul Judeţean Iaşi.

"Este lipsit de orice urmă de profesionalism să aştepţi cu mâinile în sân să se deschidă din nou linia de finanţare, fără demararea demersurilor prealabile pentru scrierea proiectului. Un preşedinte de Consiliu Judeţean care îşi umple timpul doar cu pontatul vicepreşedinţilor săi şi cu transformarea fiecărei şedinţe într-un circ penibil nu are nicio scuză pentru faptul că îşi bate joc trei ani de zile de un judeţ întreg. Prin urmare, cerem deschis ca domnul Constantin Simirad să îşi asume public incompetenţa şi eşecul în administrarea Iaşului, urmînd ca după demisia dumnealui să se pună cu adevărat bazele dezvoltării judeţului”, se mai arată în comunicatul liderului liberal ieşean.

Preşedintele CJ Iaşi, Constantin Simirad, nu a putut fi contactat pentru a răspunde acuzaţiilor lui Fenechiu.

La sfârşitul lunii trecute, Constantin Simirad a anunţat că investiţia pentru modernizarea Aeroportului Iaşi se va ridica în prima fază la 80 de milioane de euro, jumătate din sumă existând deja în conturile instituţiei, iar restul banilor urmând a fi asiguraţi printr-un împrumut bancar.

Modernizarea Aeroportului Iaşi vizează, în principal, realizarea unei piste flexibile, lungă de 3.000 de metri. În prezent, pista aeroportului măsoară doar 1.800 de metri, ceea ce nu permite aterizarea şi decolarea în siguranţă a avioanelor de mare capacitate.

În luna mai, consilierii judeţeni ieşeni au aprobat proiectul construirii unui nou terminal de pasageri la Aeroportul Internaţional Iaşi, în urma creşterii fluxului de pasageri din ultimii cinci ani, investiţia fiind estimată la aproximativ 1,8 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici