- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (19.09.2017, 09:11)
- Liviu Dadacus
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Fifor şi Maior, masă rotundă cu membrii Consiliului Atlantic, în SUA. Ministrul Apărării se întâlneşte marţi cu James Mattis, la Pentagon
Ministrul Apărării, Mihai Fifor, însoţit de ambasadorul României în SUA, Cristian Maior, au participat, luni, la o masă rotundă cu membrii Consiliului Atlantic, desfăşurată la Washington, discuţiile vizând securitatea în regiune şi prezenţa aliată în flancul estic.
Urmărește
332 afișări
Fifor şi Maior, masă rotundă cu membrii Consiliului Atlantic, în SUA. Discuţiile, despre problematica securităţii,
Din delegaţia română prezentă la masa rotundă au mai făcut parte şeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, şi secretarul de stat pentru armamente, Florin Lazăr Vlădică.
Tematica abordată a vizat, potrivit unui comunicat MApN, remis Mediafax, problematica securităţii, în contextul evoluţiilor strategice din ultimii ani, care au modificat fundamental mediul de securitate regional, dar care au avut un impact direct şi semnificativ asupra stabilitatii flancului estic al Alianţei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
„Considerăm că este nevoie de o abordare coerentă, coordonată şi articulată, atât în termeni politico-militari, cât şi operaţionali, cu rolul de a restabili balanţa securităţii şi a descuraja noi posibile acţiuni agresive în regiunea Mării Negre,” a declarat ministrul Mihai Fifor, potrivit sursei citate.
„Este foarte important ca, în cadrul NATO, să avem o abordare unitară asupra întregului flanc estic, în vederea asigurării unei prezenţe aliate coerente, în măsură să răspundă eficient la întregul spectru de provocări şi ameninţări la adresa securităţii euroatlantice. România rămâne un partener solid, predictibil şi de încredere, menţinându-şi angajamentul de a contribui la securitatea şi stabilitatea regională”, a adăugat Fifor.
Potrivit ministrului român al Apărării, este necesar un dialog activ între aliaţi şi, cu precădere, între SUA şi Romania, care să permită promovarea poziţiei ţării noastre în cadrul general de dezvoltare a unei strategii aliate pentru regiunea Mării Negre.
În cadrul discuţiilor au fost prezentate evoluţiile înregistrate în implementarea iniţiativelor României pentru consolidarea flancului estic al NATO şi priorităţile naţionale de dezvoltare şi modernizare a capacităţii de apărare.
Programul delegaţiei MApN va cuprinde, marţi, întâlnirea cu Secretarul Apărării, James Mattis, la Pentagon, şi depunerea unei coroane de flori la Monumentul Eroului Necunoscut din Cimitirul Naţional Arlington.
Ministrul Apărării, Mihai Fifor, efectuează în perioada 17-22 septembrie o vizită de lucru la Washington, Statele Unite ale Americii. Din delegaţie fac parte şeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, secretarul de stat pentru armamente, Florin-Lazăr Vlădică, şi alţi şefi de structuri centrale din minister.
Fifor are programate întâlniri cu Secretarul Apărării, James Mattis, cu adjunctul consilierului prezidenţial pentru securitate naţională, Ricky Waddell, cu membri ai Congresului SUA şi cu reprezentanţii principalelor companii din industria de apărare americană.
Delegaţia va participa, de asemenea, la o ceremonie militară, unde ministrul Mihai Fifor va depune o coroană de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Arlington National Cemetery.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Dragnea, despre Schengen: Nu este pentru prima dată când România este umilită, din păcate
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe