- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (04.06.2014, 10:44)
- Valentina Postelnicu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Filote: Niciun Guvern din UE nu poate funcţiona şi atinge obiectivele fără încrederea cetăţenilor
Şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Angela Filote, a declarat, miercuri, că niciun guvern şi nicio structură internaţională sau supranaţională, de la nivelul întregii Uniuni Europene, nu poate funcţiona şi nu îşi poate atinge obiectivele dacă nu se bucură de încrederea cetăţenilor.
Urmărește
142 afișări
Filote: Niciun Guvern din UE nu poate funcţiona şi atinge obiectivele fără încrederea cetăţenilor (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)
Aceasta a declarat, în cadrul conferinţei ”Europa 2020 în România - priorităţi şi resurse”, că Uniunea Europeană este o uniune a solidarităţii, iar cel mai bun moment pentru a testa acestă solidaritate este la greu.
”E uşor să fii solidar atunci când totul merge bine şi toată lumea trăieşte bine, e mai greu să vezi această solidaritate într-o perioară de criză, aşa cum a existat în UE, şi criza, din păcate, nu este încă complet de domeniul trecutului”, a arătat Filote.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
Aceasta a mai spus că, deşi ne aflăm în al doilea an de ieşire din criză, la nivelul cetăţeanului acest lucru nu se simte complet. ”Probabil vor mai trece ani până când cetăţenanul va avea acelaşi nivel de confort material şi mental pe care îl avea înainte de 2008”, a adăugat şefa reprezentanţei Comisiei Europene în România.
Potrivit Angelei Filote, testul îl reprezintă ”în ce măsură toate statele UE contribuie la ieşirea din criză”.
”Cu alte cuvinte, să ştiu încotro ne îndreptăm şi toată lumea să tragă în aceeaşi direcţie”, a mai spus Filote, menţionând că în acest sens s-a creat un instrument numit Semestrul European, care coordonează politicile bugetare ale statelor membre, astfel încât, încet, prin contribuţia fiecărui stat membru, să fie atinse acele ţinte din Europa 2020.
Angela Filote a mai explicat că, prin Semestrul European, România se află în consultare permanentă cu autorităţile din statele membre şi a pledat pentru ca recomandările de ţară să fie dezbătute nu numai la nivel de autorităţi şi experţi, ci cu întreaga societate, cu mediul de afaceri şi societatea civilă, pentru ca aceste ţinte ambiţioase să fie atinse.
”Ne dorim crearea în România a unei reţele a celor care vor să se implice în ieşirea din criză şi dezvoltarea economică la nivel naţional şi european”, a mai spus Filote.
Angel Filote a vorbit şi despre importanţa restabilirii încrederii cetăţenilor în politicile guvernamentale, în contextul recomandărilor de ţară stabilite de Comisia Europeană.
”Este efectiv nevoie de o mobilizare generală pentru a ieşi din criză, nu oricum, ci cu o restabilire a încrederii cetăţenilor”, a spus Angela Filote, precizând că ”această încredere a fost măsurată încă o dată la alegerile din 25 mai”.
”Niciun guvern şi nicio structură internaţională sau supranaţională, aşa cum avem în Uniunea Europeană, nu poate funcţiona şi nu îşi poate atinge obiectivele dacă nu se bucură de încrederea cetăţenilor. Asta ne propunem noi prin tot ceea ce facem şi prin Programul ”Aici Europa” în care ne propunem să discutăm despre problemele mari ale Uniunii Europene şi felul în care România, ca stat membru, doreşte să se implice în rezolvarea lor”, a arătat şefa reprezentanţei Comisiei Europene în România.
Reprezentanţa Comisiei Europene în România a organizat, miercuri, conferinţa "Strategia Europa 2020 în România - priorităţi şi resurse", în cadrul căreia se lansează noile recomandări specifice de Ţară ale Comisiei Europene pentru România, la care urma să participe şi ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.
Ministrul Teodorovici a declinat invitaţia în ultimul moment, fiind reprezentat la acest eveniment de Mihaela Toader, directorul Direcţiei Programare din minister.
Executivul Uniunii Europene a publicat, luni, recomandări privind Programul naţional de reformă al României pentru 2014, care includ un aviz al Consiliului privind Programul de convergenţă al României pentru 2014.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe