Firma Cooper Consulting va face studiul de fezabilitate privind sistemul electronic pentru alegeri

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunţă că studiul de fezabilitate privind sistemul electronic pentru managementul alegerilor electorale din România va fi realizat de firma Cooper Consulting.

37 afișări

AEP menţionează, într-un comunicat remis joi agenţiei MEDIAFAX, că spre sfârşitul anului trecut a fost semnat un contract de finanţare nerambursabilă încheiat între Guvernul Statelor Unite ale Americii prin Agenţia SUA pentru Comerţ şi Dezvoltare (USTDA) şi AEP. Contractul, în valoare de 344.422 dolari SUA, viza realizarea unui studiu de fezabilitate privind metodele de îmbunătăţire a activităţilor electorale prin implementarea de sisteme electronice. Conform protocolului, partea americană a asigurat desemnarea, prin licitaţie, a firmei câştigătoare.

Firma Cooper Consulting este o companie IT de consultanţă, fondată în 1994 în Austin, Texas, cu o cifră de afaceri anuală cuprinsă între 5,5 şi 6 milioane de dolari. Cooper Consulting a realizat multiple studii de fezabilitate şi reinginerie de process, între care cele pentru Departamentul de stat pentru Ministerul Sănătăţii şi Departamentul de stat pentru Ministerul Educaţiei ale statului Texas. Firma a dezvoltat numeroase parteneriate cu experţi din Fundaţia Michael şi Susan Dell, precum şi din firmele Sistem Microsoft Partner, Sistem HP Partner, Sistem IBM Business Patner, Pega System Oertner, precizează sursa citată.

Studiul de fezabilitate este menit să ajute AEP la dezvoltarea unui Sistem Electronic de Gestiune Electorală (EEMS), capabil să automatizeze autentificarea votului şi procesele de votare/numărare a voturilor, precum şi procesele electorale administrative.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici