Auditul ar urma să fie făcut în vederea realizării obiectivului „Palatul Parlamentului-clădire zero energie”.
Iancu a arătat, într-o scrisoare, că pentru realizarea Proiectului pilot „Palatul Parlamentului –clădire zero energie” trebuie efectuat, în primă etapă, un audit energetic al clădirii. El a precizat că firma Siemens va face acest audit din fonduri proprii în cadrul Progamului Energie Inteligentă pentru Europa.
În scrisoare se mai solicită ca firma Bel Electric- Germania să monteze, pe cheltuiala proprie, în zona parcajului Palatului Parlamentului, instalaţii de producere a energie electrice cu panouri fotovoltaice.
Iancu precizează că aceste panouri vor asigura o cotă parte din consumul de energie la Palatul Parlamentului, dar şi protecţia autoturismelor împotriva intemperiilor.
„Vă rugăm să aprobaţi ca în zona parcajului Palatului Parlamentului, fără a afecta locurile de parcare, să fie montate instalaţii de producere a energiei electrice cu panouri fotovoltaice de către Bel Electric -Germania, pe cheltuiala acestei companii, care vor asigura o cotă parte din consumul de energie al clădirii Palatului Parlamentului şi vor constitui o protecţie împotriva intemperiilor a autoturismelor parcate prin construcţia suport aferentă panourilor solare”, se menţionează în scrisoare.
Iulian Iancu a mai arătat că vor fi instalate şi echipamentele necesare alimentării autoturismelor electrice, a căror utilizare este încurajată de Guvernul Romaniei.
Secretarul Camerei Nicolae Mircovici a precizat că Biroul Permanent a trimis scrisoarea la grupul de lucru tehnic pentru realizarea proiectului „Palatul Parlamentului –clădire zero energie”.