Fiul primarului mort la Voineşti, posibil candidat PSD la Primărie

Fiul primarului mort în ziua alegerilor în localitatea ieşeană Voineşti ar putea fi candidatul PSD la Primărie, în cazul repetării alegerilor, după ce Curtea de Apel Iaşi a anulat, luni, decizia Biroului Electoral Centrale (BEC) privind validarea în funcţia de primar a liberalului Gheorghe Dobreanu.

Urmărește
69 afișări
Imaginea articolului Fiul primarului mort la Voineşti, posibil candidat PSD la Primărie

Fiul primarului mort la Voineşti, posibil candidat PSD la Primărie (Imagine: Mediafax Foto)

"Mă gândesc cu toată seriozitatea la posibilitatea ca eu să candidez. Nu pot spune exact ce voi face, pentru că decizia va fi luată de filiala PSD Voineşti", a declarat luni, pentru MEDIAFAX, Iustinian Ivaşcu, fiul primarului Neculai Ivaşcu, care a murit în dimineaţa alegerilor.

El a mai spus că o decizie în acest sens va fi luată imediat după ce va exista o hotărâre definitivâ privind reluarea alegerilor pentru primăria Voineşti.

Curtea de Apel Iaşi a decis luni, în urma unei contestaţii depusă de PSD Iaşi, anularea deciziei BEC privind validarea în funcţia de primar al comunei Voineşti a liberalului Gheorghe Dobreanu şi organizarea de noi alegeri.

Iustinian Ivaşcu a afirmat că prin decizia Curţii de Apel s-a făcut dreptate şi că oamenii din sat au primit cu bucurie această veste.

"E un drept al nostru, pentru că nu e normal să avem un primar numit şi nu ales. Am anunţat deja la primărie, pentru că acolo cei peste 20 de funcţionari erau speriaţi că dacă vine liberalul Dobreanu vor fi daţi afară", a declarat Iustinian Ivaşcu.

Pe de altă parte, Valerian Sălăvăstru, membru în conducerea filialei judeţene a PNL Iaşi, a declarat că "mai mult ca sigur, se va căuta posibilitatea atacării la instanţa superioară a deciziei Curţii de Apel".

"Dacă se va decide repetarea alegerilor nu e nici o problemă. Intrăm cu seninătate în noul scrutin, iar PNL va merge tot cu Gheorghe Dobreanu la primăria Voineşti şi sunt sigur că vom câştiga", a spus Sălăvăstru.

Neculai Ivaşcu (PSD), primarul care a condus Voineştii timp de 18 ani, a murit chiar în ziua alegerilor, când candida pentru un nou mandat. Deşi alegătorii au ştiut de moartea lui Ivaşcu, tot l-au votat, acesta câştigînd cu un avans de 23 de voturi faţă de contracandidatul său, liberalul Gheorghe Dobreanu. Ulterior, BEC l-a validat pe Dobreanu în funcţia de primar. În centrul localităţii au avut loc mai multe mitinguri de protest, la care participanţii au solicitat noi alegeri pentru desemnarea primarului comunei Voineşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici