Florin Cîţu: PSD vrea să respingă OUG 1/2020 în Parlament pentru că le-am îngheţat salariile

PSD vrea să respingă OUG 1/2020 în Parlament pentru că salariile parlamentarilor au fost îngheţate şi pentru că se doreşte să fie "resuscitată" OUG 114/2018, a afirmat vineri Florin Cîţu, ministrul demis la Finanţelor, într-o postare pe Facebook.

Urmărește
2091 afișări
Imaginea articolului Florin Cîţu: PSD vrea să respingă OUG 1/2020 în Parlament pentru că le-am îngheţat salariile

Florin Cîţu: PSD vrea să respingă OUG 1/2020 în Parlament pentru că le-am îngheţat salariile

"Trebuie sa-i oprim! PSD vrea să respingă OUG 1/2020 în Parlament! De ce? Simplu. Prin această ordonanţă le-am îngheţat salariile şi sunt disperaţi. Nu-i interesează stabilitea economică a României, este vorba doar despre buzunarul lor! Vor salarii mai mari cu orice preţ. Credeţi că le merita? Al doilea motiv este OUG114/2018. Vor să resusciteze ordonanţa care a destabilizat economia României în 2019. Ordonanţă care a alungat investitorii, a distrus sectoare întregi din economie, a amânat vânzarea licenţelor 5G", a scris, vineri, ministrul demis al Finanţelor Florin Cîţu, într-o postare pe Facebook.

Joi, Comisia economică şi comisia de buget din Senat, controlate numeric de PSD, au respins OUG 1/2020 prin care guvernul Orban a modificat celebra OUG 114/2018. Cele două comisii au adoptat recent şi trimis către plenul Senatului un Raport comun de admitere a proiectului de lege pentru respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 1/2020.

Ministrul demis al Finanţelor mai spune că "trebuie să ajungem la anticipate pentru a schimba majoritatea parlamentară, altfel gruparea toxică numită PSD va distruge România".

În ceea ce priveşte motivele din spatele eliminării taxei pe activele bancare, impusă prin OUG 114/2018, în condiţiile în care băncile au profituri de sute de milioane de euro anual, Florin Cîţu a spus că aceasta "nu aducea bani la buget şi a omorât creditarea".

"Pentru că nu aducea bani la buget şi a omorât creditarea. Impozitul din profitul bancar a crescut şi era şi mai mare fără această taxă suplimentară. Fară această taxă vom aduce mai mulţi bani la buget şi mai multe persoane fizice şi juridice vor avea acces la creditare", a răspuns ministrul demis al Finanţelor la o întrebare la postarea sa.

Băncile de pe piaţa românească au plătit 378,8 mil. lei în contul taxei pe active în primul semestru (S1) din 2019, sub nivelul estimat, în timp ce din impozitarea profiturilor instituţiilor de credit au ajuns la buget aproape 1,25 mld. lei, potrivit datelor transmise de ANAF.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici