- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (14.12.2018, 16:57)
- Maria Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Florin Iordache: Legea pensiilor va intra la vot final marţi seară sau miercuri dimineaţă
Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a declarat, vineri, la Parlament, că legea pensiilor va intra la vot final în plenul Camerei Deputaţilor fie marţi seară fie miercuri dimineaţa.
Urmărește
125 afișări
Florin Iordache: Legea pensiilor va intra la vot final marţi seară sau miercuri dimineaţă
„Da, cu siguranţă. Legea pensiilor - daca nu intra marţi seară, va intra miercuri dimineaţă. (..) Nu puteam (să punem pe ordinea de zi a plenului de miercuri legea pensiilor n.r.). Să vă spun de ce nu a intrat. Raportul de la Comisia pentru muncă a ajuns în ziua de miercuri. Nu puteam suplimenta ordinea de zi decât cu acordul tuturor liderilor grupurilor parlamentare, datorită complexităţii şi datorită faptului că nu toate grupurile parlamentare au dorit să fie discutată miercurea trecută.”, a declarat Florin Iordache întrbat fiind dacă va intra legea pensiilor la vot final săptămâna viitoare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor a adoptat, după o şedinţă de peste şapte ore, un raport de admitere cu amendamente pentru proiectul Legii pensiilor. Au fost 14 voturi "pentru", cinci "împotrivă" şi o abţinere.
Printre amendamentele aduse în comisie se numără reducerea stagiului minim de cotizare şi în cazul femeilor care au copii adoptaţi.
„Reducerea varstei de pensionare prevazuta la al 1 si 2 se aplica si in cazul in care nr de copii cuprinde si copii adoptaţi”, prevede amendamentul adus articolului 56 din lege.
Un alt amendament important adoptat de comisia de specialitate se referă la stagiul de cotizare pentru românii care vor să îşi cumpere vechime în muncă pentru a ieşi la pensie.
"Orice persoană care a realizat stagiul minim de cotizare de până la 15 ani, dar nu mai puţin de 10 ani se poate asigura în sistemul public de pensii în baza unui contract de asigurare socială. În sistemul public de pensii se poate încheia contract de asigurare socială şi pentru perioade de timp de maximum 5 ani anteriori lunii încheierii contractului, în care persoana nu a realizat stagiu de cotizare în sistemul public de pensii", prevede articolul adoptat.
Comisia a eliminat amendamentul liderului PSD Liviu Dragnea prin care era introdusă în perioada asimilată stagiului de cotizare a perioadei în care asiguratul a urmat cursurile unei şcoli profesionale.
Deputaţii Opoziţiei din Comisie nu au votat pentru adoptarea unui raport de admitere.
Potrivit iniţiativei, Legea pensiilor va intra în vigoare în septembrie 2019.
Deputatul USR Cristian Seidler a anunţat, marţi, că va discuta cu juriştii şi cu partidele de opoziţie pentru a contesta la CCR Legea pensiilor, existând cel puţin trei motive de neconstituţionalitate. Şi preşedintele Consiliului Naţional al Dizabilităţii a anunţat că ia acest demers în considerare.
„Exită din punctul nostru de vedere cel puţin trei motive de neconstituţionalitate a acestei legi. Vom discuta cu juriştii şi cu ceilalţi colegi din opoziţie să înaintăm către CCR o verificare de constituţionalitate, care nu va împiedica intrarea în vigoare a legii, deoarece acesta trebuie să intre în septembrie 2021. Până atunci CCR are timp”, a decşarat Seidler, la finalul şedinţei Comisiei pentru muncă a Camerei Deputaţilor.
Deputatul USR a precizat care sunt cele trei probleme considerate de către acesta drept neconstituţionale:
„Cele trei probleme majore ale acestei Legi a pensiilor rămân. În continuare rămân în vigoare pensiile speciale. Nu este deci o reformă reală a sistemului de pensii. Legea va intra în vigoare abia în septembrie 2021 şi e doar o promisiune a actualei majorităţi guvernamentale pentru categoria pensionarilor. Li se promite cu trei luni înainte de alegerile parlamentare o creştere iluzorie cu 40% a punctului de pensii fără să se spună de unde vor fi aduşi aceşti bani, în condiţiile în care recent Guvernul a trebuit să suplimenteze din fondul de rezervă către fondul de pensii”, a adăugat Seidler.
Şi preşedintele Consiliului Naţional al Dizabilităţii din România, Daniela Tontsch, a afirmat că va lua în considerare contestarea Legii pensiilor la CCR, susţinând că este o discriminare faptul că persoanele cu handicap muncesc la fel de mult ca cele valide pentru a atinge stagiul de 15 ani de muncă.
Camera Deputaţilor este for decizional în cazul Legii pensiilor.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe