Florin Roman: Cerem PSD şi lui Ciolacu să voteze proiectul PNL care pune cruce ţepelor imobiliare

„PNL îi solicită preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu să ceară colegilor săi deputaţi, să voteze de urgenţă, proiectul de lege al PNL, depus încă din 2019, care dacă nu ar fi fost blocat de PSD, nu ar fi permis un scandal Nordis”, a scris Florin Roman, pe Facebook.

Urmărește
242 afișări
Imaginea articolului Florin Roman: Cerem PSD şi lui Ciolacu să voteze proiectul PNL care pune cruce ţepelor imobiliare

Florin Roman: Cerem PSD şi lui Ciolacu să voteze proiectul PNL care pune cruce ţepelor imobiliare

„Scandalul Nordis, care scoate la iveală o schemă financiară, prin care zeci de păgubiţi reclamă ca au fost ţepuiţi, de o firmă apropiată de PSD, ar fi fost evitat, dacă majoritatea PSD din Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, nu ar fi blocat în sertar un proiect de lege liberal”, a declarat acesta pe reţeaua de socializare.

Potrivit lui, este vorba de o iniţiativă a parlamentarilor liberali, depusă încă din 2019, adoptată de Senat „şi care printre altele prevede, ca un dezvoltator imobiliar nu poate solicita un avans mai mare de 10% din valoarea imobilului, iar banii nu pot fi cheltuiţi decât cu avizul responsabilului tehnic al construcţiei”.

Liberalul a mai spus că proiectul de lege are ca obiect de reglementare instituirea unor standarde minime în domeniul dezvoltărilor imobiliare şi al construcţiilor, în ceea ce priveşte relaţiile dintre cumpărători, dezvoltatori imobiliari sau constructori, prin aplicarea celor mai bune practici referitoare la politica de asistenţă pentru cumpărători în faza iniţială a negocierilor sau a antecontractului, post-vânzare, precum şi la efectuarea reparaţiilor în perioada de garanţie, în vederea asigurării protecţiei cumpărătorilor”.

Potrivit lui Florin Roman, acest proiect ar ajuta punerea în aplicare a unei proceduri alternative de mediere a litigiilor, în situaţia unei plângeri din partea cumpărătorilor, în cazul nerespectării prevederilor legii.

„Aşa cum am mai spus, proiectul blocat la comisia juridica condusă de deputatul PSD, Laura Vicol, reglementează şi problema avansului şi a modului în care este folosit. Acesta prevede inclusiv avansul care poate fi dat de un cumpărător: maxim 10% din valoarea apartamentului, la Art 21, literele 1 şi 2”, a completat Roman.

În încheiere, liberalul a ţinut să menţioneze că „de ce un proiect de lege care apără interesele cumpărătorilor de bună credinţă şi lupta împotriva celor care dau ţepe imobiliare nu trece de comisia juridică şi nu este votat de Parlament este acum destul de clar, în urma scandalului Nordis”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici