- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (04.03.2017, 14:35)
- Cătălina Mănoiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Florin Roman, în aplauzele liberalilor, critici după validarea lui Buşoi: Statut pentru Gigei şi Mişulei/ PNL a renunţat să-i mai SANCŢIONEZE pe cei care au pierdut alegerile
Deputatul PNL Florin Roman a declarat, sâmbătă, că modificările aduse Statutului PNL au fost făcute pentru ca cei vinovaţi de eşecul partidului să îşi păstreze funcţiile, criticând numirea lui Buşoi ca secretar interimar şi afirmând că, în PNL, cei care aduc voturi nu au loc de Mişulei şi Gigei.
Urmărește
2595 afișări
Florin Roman, în aplauzele liberalilor, critici după validarea lui Buşoi: Statut pentru Gigei şi Mişulei/ Ludovic Orban, candidat declarat la conducerea PNL
Ludovic Orban, candidat declarat la conducerea PNL: Sunt în campanie de când m-am înscris în PNL
Liberalul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că este în campanie de când s-a înscris în PNL şi că este plin de schije în urma bătăliilor purtate în numele partidului, afirmând că PNL are nevoie nu de o unitate clamată de la microfon, ci de una interiorizată.
"Eu sunt în campanie de când m-am înscris în PNL. (...) Sunt plin de schije, cicatrice în urma bătăliilor pe care le-am purtat în numele PNL, pentru că niciodată nu m-am dat în lături să dau o bătălie pentru PNL", liberalul Ludovic Orban, candidat la funcţia de preşedinte al PNL.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Candidatul la preşedinţia PNL a afirmat este nevoie "ca de aer de unitate, dar nu o unitate clamată de la microfon, ci care să fie interiorizată".
Ludovic Orban a susţinut că nimeni nu poate concura cu PNL în privinţa resursei de care dispune partidul, însă, este nevoie de reprezentanţi PNL „care au ce spune, care ştiu să comunice, să empatizeze cu oamenii, au capacitatea de a genera o imagine bună a partidului".
Liberalul a mai spus că nu îi va critica pe cei care se vor înscrie în cursa internă pentru funcţiile din partid.
"Nu voi face altceva decât să vin la firul ierbii. (...) Oricine se înscrie în cursă este binevenit. (...) Eu pot să fac echipă cu orice membru al PNL. Nu fac nicio diferenţă între membrii PNL. Alegeţi-i pe cei mai buni la nivel local, judeţean şi central. Nu ţineţi cont de graniţa (...) că nu provenim din acelaşi partid", a spus liberalul.
Florin Roman, în aplauzele liberalilor, critici după validarea lui Buşoi: Statut pentru Gigei şi Mişulei
„Asistăm în ultima vreme la o serie de lupte interne, normale pentru viaţa unui partid înainte de Congres. Însă, cei care astăzi vorbesc despre unificare, unificatorii, în spatele acestor vorbe mieroase, de fapt, se ascund dezintegratori. (…) Modificarea statutului s-a făcut pentru ca unii oameni care ne-au adus aici să stea în continuare acolo. Acest Statut este modificat pentru ca Gigei şi Mişulei să vă conducă în continuare destinele. Ca să poată face treaba asta au nevoie de două lucruri, să se modifice statutul, iar cei incomozi să fie daţi la o parte”, a declarat deputatul PNL Florin Roman.
Florin Roman a criticat alegerea lui Cristian Buşoi din vechiul PNL, în funcţia de secretar general interimar şi convocarea BPN pentru validare cu o oră înainte, dar şi faptul că modificările aduse Statutului PNL s-au făcut „cu iuţeală”.
„Se pare că unii colegi nu au înţeles nimic din rezultatele alegerilor palamentare (…) Nu o să îi vedeţi niciodată pe cei (…) acei Mişulei, Gigei să se lupte cu PSD. (…) îi veţi vedea, însă, întotdeauna gudurând-se pe lângă şefi, oricare ar fi ei. Primul lucru, se gudură pe lângă ei, apoi îi trădează, de fiecare dată. Întotdeauna au ştiut să se gudure pe lângă şefi”, a declarat Roman, în aplauzele sălii.
Cei care aduc voturi în PNL nu vor sta niciodată în primul rând, unde stă Cristian Buşoi, care a obţinut 12% în alegeri.
„În schimb nu îl veţi vedea niciodată, în primul rând, unde stă un coleg care a obţinut 12% pe Ion Dumitrel, preşedintele CJ Alba, pe care îl cunosc foarte bine şi care alături de echipa de acolo câştigă alegeri de fiecare dată pentru PNL. Nu veţi avea niciodată loc de Gigei şi de Mişulei (…) Nu am nimic cu Cristi Buşoi ca persoană. Cristi este un om tânăr dar care are în spate un rezultat de 12% la Bucureşti. Din acest motiv eu am votat împotrivă şi cred că meritocraţia va trebui să izbutească odată pentru totdeauna şi în PNL. În stilul nostru liberal astăzi l-am promovat cu vot covârşitor numindu-l secretar general”, a conchis Florin Roman, aplaudat de delegaţii din sală.
Liberalii au respins sancţionarea filialelor cu rezultate SLABE la alegeri
BPN PNL a respins, sâmbătă, în unanimitate propunerea de relaxare a criteriilor de integritate şi s-au opus propunerii care sancţiona filialele cu cele mai slabe scoruri la alegerile parlamentare, au declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, surse din PNL.
BPN PNL a respins propunerile care vizau relaxarea criteriiilor de integritate, au declarat, surse pentru MEDIAFAX.
Liberalii din Biroul Politic s-au opus şi propunerii potrivit căreia "ultimelor 12 clasate organizaţii la alegerile parlamentare li se retarge dreptul de a desemna parlamentari", au precizat sursele citate.
Consiliul Naţional al PNL a adoptat prin vot, la ora 12:00, modificările aduse Statutului.
Noul Statut al PNL, "care optimizează structurile de conducere", adoptat în CNC
Consiliul Naţional de Coordonare a votat, sâmbătă, cu largă majoritate, modificările aduse Statutului PNL, secretarul general interimar Cristian Buşoi, afirmând că „nu se modifică nimic fundamental”, ci "se optimizează" unele structuri ale partidului.
„În final s-a venit cu câteva propuneri care nu modifică nimic fundamental, dar care optimizează puţin unele dintre structuri (…) sunt foarte multe chestiuni tehnice”, a declarat secretarul general interimar al PNL, Cristian Buşoi.
Cristian Buşoi a afirmat că noul Statut al PNL prevede patru paliere de conducere.
„PNL va avea patru paliere de conducere, începând cu adoparea noului Statut: forul suprem este Convenţia Naţională (…) se redenumeşte Congres, va fi chemat să decidă viitorul PNL în data de 17 iunie. Consiliul Naţional rămâne organismul de dezbatere politică şi de decizii majore în politici publice, candidaturi extrem de importante (…) Biroul Politic Naţional va fi forul în care se iau toate deciziile majore (…) şi forum cel mai restrâns, care se întâlneşte săptămânal, Biroul Executiv”, a precizat Buşoi.
Biroul Executiv va fi format din preşedinte, un secretar general, patru prim-vicepreşedinţi pe domenii, aleşi uninominal de CNC, opt vicepreşedinţi pe domenii, care vor coordona comisiile de specialitate, aleşi direct în CNC şi care sunt incompatibili cu orice altă funcţie în partid, opt preşedinţi regionali, aleşi de delegaţi doar din regiunea respectivă, 16 membri aleşi de CNC care pot fi preşedinţi de filiale, aleşi pe listă.
Potrivit noului Statut, preşedinţii de organizaţii speciale vor avea drept de vot în organizaţiile judeţene.
Consiliul Naţional de Coordonare a votat cu largă majoritate, exprimându-se 14 voturi “împotrivă” şi 15 abţineri.
Citeşte şi: Premierul Sorin Grindeanu, despre proiectul privind asumarea politică a prefecţilor: „Ieşim din ipocrizie”
Citeşte şi: Klaus Iohannis, invocat de un cor de liberali la consiliul dinaintea Congresului. Turcan şi Buşoi, validaţi interimari ai PNL/ C.Predoiu, alt candidat: Drumul PNL la guvernare trece prin victoria lui Iohannis din 2019
Citeşte şi: Cezar Preda, deputat PNL, neagă existenţa unei discutii pentru şefia SIE: Preşedintele face nominalizarea
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe