Florin Roman: Punţile dintre PSD şi PNL sunt rupte

Noi tensiuni între PSD şi PNL. Punţile dintre cele două partide sunt rupte, spune la RFI vicepreşedintele formaţiunii liberale Florin Roman.

Urmărește
199 afișări
Imaginea articolului Florin Roman: Punţile dintre PSD şi PNL sunt rupte

Florin Roman: Punţile dintre PSD şi PNL sunt rupte

El precizează că partidul său va corecta în Parlament greşelile comise de PSD în legea pensiilor, lucru care a provocat iritarea Partidului Social Democrat.

Florin Roman critică PSD: „Punţile dintre PNL şi PSD sunt rupte după Congresul Partidului Social Democrat, când cei de la PSD, începând cu domnul Grindeanu, Tudose şi toată camarila din jurul domnului Ciolacu au lansat o serie de atacuri la persoană la adresa liderului PNL şi a liderilor Partidului Naţional Liberal".

Vicepreşedintele PNL se arată deranjat de faptul că premierul Marcel Ciolacu îi critică doar pe miniştrii liberali: „Dacă vă uitaţi la ceea ce se întâmplă la Guvern, vedem un prim-ministru al PSD-ului şi nu al României, care în permanenţă aduce critici miniştrilor liberali, dar închide ochii de exemplu atunci când ministrul Agriculturii închide târgurile de animale în România sau când riscăm procedura de infringement şi riscăm să pierdem 500 de milioane de euro, întrucât nu există implicare din partea Ministerului Agriculturii, domnia sa se face că plouă în cazul Pantelimon şi sunt multe alte situaţii de acest gen".

Florin Roman susţine că PNL şi-ar dori o guvernare de dreapta: „Noi ne dorim să guvernăm cu partidele de dreapta, numai că pentru asta avem nevoie de votul românilor şi trebuie să avem acele voturi necesare pentru constituirea unei majorităţi".

Întrebat de ce nu rupe acum PNL coaliţia cu PSD, ca să dea un semnal că vorbeşte serios, deputatul liberal a răspuns: „Avem şi această posibilitate, dar ce s-ar întâmpla dacă PNL-ul s-ar retrage de la guvernare şi am intra într-o criză politică acum? Este bine asta pentru România? Eu zic că nu".

La remarca realizatorului că o rupere a coaliţiei nu ar însemna neapărat o criză politică, pentru că ar exista şi varianta unui Guvern minoritar sau interimar, Florin Roman a replicat: „Domnul Ciolacu a anunţat că în cazul în care PNL părăseşte guvernarea, îşi depune mandatul. Ce facem? Intrăm în două-trei luni de instabilitate, să căutăm prim-ministru, să căutăm un Guvern minoritar? Eu am prins o perioadă, ca lider de grup, cu PSD în Opoziţie şi cu instabilitate politică. Toată ziua veneau în Parlament, având majoritate la vremea respectivă, cu proiecte de legi cu impact financiar cam de 2%-3% din PIB-ul României. Ne permitem acest lux, ca PSD să vină în Opoziţie şi să arunce cu pomeni în stânga şi în dreapta, votate din Parlament, pe care viitorul Guvern să le deconteze? Eu nu cred că este în regulă".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici