Flutur: Am stabilit cu MAI ai MADR foaia de parcurs pentru programul de intabulare şi cadastrare

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a spus, miercuri, că a stabilit împreună cu reprezentanţii ministerelor Administraţiei şi Internelor şi Agriculturii o foaie de parcurs pentru programul de intabulare şi cadastrare a terenurilor agricole din România, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
8 afișări

Gheorghe Flutur a declarat, într-o conferinţă de presă, că a discutat cu reprezentanţii celor două ministere fiind stabilită o foaie de parcurs care va începe cu delimitarea clară administrativ-teritorială a localităţilor şi judeţelor.

El a precizat că urmează să fie identificată sursa de finanţare pentru programul de intabulări gratuite începând cu terenurile aflate în extravilanul localităţilor.

"Ne propunem să încurajăm gruparea parcelelor de teren", a spus Flutur care a menţionat că în prezent se constată o rezistenţă la coagularea terenurilor.

El a mai spus că, pentru a încuraja gruparea parcelelor de teren, ar urma să fie emis un act normativ care să prevadă ca schimburile de teren pentru un proprietar care are mai multe parcele disparate să fie grupate şi făcute fără taxe.

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, luni, după şedinţa BPN a PDL, că ministrul Agriculturii şi cel de Interne trebuie să prezinte săptămâna viitoare o strategie pentru ca intabularea şi cadastrarea terenurilor agricole din România să se suporte din fonduri de la bugetul de stat sau din alte fonduri externe.

Potrivit lui Gheorghe Flutur, PDL consideră că principala cauză "a fărâmiţării terenurilor şi a unei organizări precare a agriculturii este birocraţia în domeniul intabulării şi a cadastrului".

"Accelerarea intabulării gratuite în cartea funciară a terenurilor este o temă pe care am discutat-o şi pentru care cei doi miniştri au primit sarcină să vină cu un calendar foarte exact", preciza Gheorghe Flutur.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici