Flutur: Nu trebuie să fim fatalişti privind Schengen, aderarea o negociem din casă, nu din tindă

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, miercuri, că în cazul aderării României la Spaţiul Schengen "nu trebuie să fim fatalişti", susţinând că România şi-a îndeplinit cerinţele tehnice şi are capacitatea de negociere mai ales că negociază din casa UE şi nu din tindă.

Urmărește
18 afișări
Imaginea articolului Flutur: Nu trebuie să fim fatalişti privind Schengen, aderarea o negociem din casă, nu din tindă

Flutur: Nu trebuie să fim fatalişti privind Schengen, aderarea o negociem din casă, nu din tindă (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Gheroghe Flutur a spus într-o conferinţă de presă că el crede că se fac cu prea multă uşurinţă interpretări ale scrisorii semnate de miniştrii de Interne din Germania şi Franţa.

"Cred că ne grăbim cu unele interpretări", a spus liderul PDL.

El a reamintit perioada de preaderare când el gestiona ministerul Agriculturii şi a reuşit să rezolve problemele semnalate de Comisia Europeană.

"Sunt unul dintre cei care au contribuit la aderarea României la UE. Şi atunci fuga de senzaţional era mare şi se spunea câte steguleţe roşii mai are Flutur de rezolvat. Aşa e şi aici", a spus Flutur.

Vicepreşedintele PDL a precizat că pentru atingerea standardelor Schengen "s-a muncit enorm" şi consideră că România are capacitatea să rezolve şi problemele semnalate de ţările fondatoare ale UE.

"Casa în care intri îţi cere nişte reguli pe care trebuie să le respecţi. Dar acum avem avantajul că negociem din casă. Nu negociem din tindă sau de pe prispă aderarea la Spaţiul Schengen, ci din casă pentru că suntem membri ai UE. Nu cred că trebuie să fim atât de fatalişti", a spus Flutur.

Flutur crede că este de datoria tuturor să contribuie la acest efort.

"Inclusiv tovarăşul Ponta trebuia să facă ceva şi nu să meargă la socialişti să blocheze primirea", a mai spus liderul PDL.

Miniştrii de Interne ai Franţei şi Germaniei au transmis CE o scrisoare prin care se solicita amânarea aderării României, dar şi a Bulgariei, la Schengen, solicitarea fiind de asemenea adresată preşedinţiei belgiene a UE şi Ungariei, care va prelua preşedinţia, au declarat surse europene. Sursele citate au declarat, pentru MEDIAFAX, că este vorba despre un demers franco-german adresat atât Comisiei Europene, cât şi preşedinţiei belgiene în exerciţiu a UE, precum şi viitoarei preşedinţii ungare a Uniunii, al cărei mandat va începe la 1 ianuarie 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici