Flutur: PDL trebuie să rămână la guvernare şi după sfârşitul acestui mandat

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, duminică, la Piatra Neamţ, că PDL trebuie să rămână la guvernare până la sfârşitul mandatului, dar şi după acest mandat, iar PDL nu trebuie confundat cu criza, ci cu rezolvarea crizei.

Urmărește
24 afișări
Imaginea articolului Flutur: PDL trebuie să rămână la guvernare şi după sfârşitul acestui mandat

Flutur: PDL trebuie să rămână la guvernare şi după sfârşitul acestui mandat (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Prezent la Colegiul Director al PDL Neamţ, vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a spus în faţa celor peste 400 de delegaţi că organizaţia PDL Neamţ este una care a reuşit să câştige ultimele patru runde de alegeri.

"În patru rânduri de alegeri aţi fost campioni. Să ne ridicăm pălăria în faţa bravei organizaţii moldave din Neamţ şi cred că această organizaţie trebuie să-şi ceară drepturile", a spus Flutur.

El a arătat că PDL trebuie să rămână la guvernare până la sfârşitul mandatului, dar şi după aceea.

"Noi nu trebuie să fim confundaţi cu criza, ci cu rezolvarea crizei. Oameni buni, aveţi obligaţia să explicaţi oamenilor ce se întâmplă. Că noi am mărit pensiile, nu se umblă la pensii, nu se scad pensiile. Opoziţia îşi face rolul ei, e o perioadă grea, s-a umblat la salarii, dar să spunem oamenilor ce facem, că se lucrează", a spus Flutur.

El a arătat că secretul PDL la Neamţ şi Suceava că a câştigat toate rundele de alegeri este că Alianţa D.A. s-a transformat în partid politic.

"Ce înseamnă asta? O învăţătură politică, o forţă de dreapta care înseamnă iniţiativă. Lăsaţi liberali acolo, liberalii din funcţiile publice despre care vorbea domnul Pruteanu că sunt în funcţiile publice, luaţi baza PNL şi o să vină şi restul", a spus Flutur.

La rândul său, ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a spus că militanţii PDL din Neamţ au un tonus bun în actualul context politic agitat.

"Într-un context politic agitat încercăm să ducem mai departe această agendă de reformare a statului. Criza ne-a obligat să adoptăm o serie de măsuri care au scăzut scorul partidului ca popularitate. Sper să definim clar doctrina de dreapta, să cucerim oraşele mari şi să ţinem o legătură vie cu comunităţile de români din diaspora care sunt parte din societatea românească şi care aproximează direcţia politică spre care se îndreaptă România", a spus Baconschi.

Deputatul PDL Sulfina Barbu a spus, în cadrul şedinţei de alegeri a PDL Neamţ, că victoria PDL a început în 2004 în Moldova şi crede că şi în 2012 tot din Moldova trebuie să pornească revenirea PDL.

"Îmi amintesc că în 2004 Moldova a început victoria PDL. În 2012, tot Moldova trebuie să pornească revenirea PDL în forţă. PDL nu va uita că a devenit cel mai puternic partid din România în mare parte din cauza celor care au muncit în Moldova. Fără această luptă a Moldovei din 2004 nu am fi ajuns să dăm preşedintele României şi guvernarea. PDL trebuie să repornească ofensiva pentru Moldova deoarece politicile de dezvoltare în zona Moldovei trebuie să fie o prioritate pentru PDL. Este datoria noastră să ajutăm această parte a ţării", a spus Sulfina Barbu.

În urma alegerilor din PDL Neamţ, primarul municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, a fost reales preşedinte al organizaţiei.

Prim-vicepreşedinţii PDL Neamţ au fost aleşi Vasile Pruteanu, preşedinte al CJ Neamţ, şi deputatul Marius Rogin, iar secretar general a fost ales Adrian Carabeţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici