GALERIE FOTO & VIDEO  Congresul PSD: fără contracandidat, Marcel Ciolacu a fost reales preşedinte cu 2.253 de voturi pentru şi doar 6 contra / „Balul” a fost deschis de timişorenii Alfred Simonis şi de Sorin Grindeanu, care au atacat PNL / Val de promisiuni marca Marcel Ciolacu

  • Pentru prima dată în istoria partidului, preşedintele PSD va fi votat cu ajutorul unei aplicaţii de pe telefon.
  • Fără contracandidat, Marcel Ciolacu va fi reales preşedinte, dar şi candidat la alegerile prezidenţiale.
  • Gabriela Firea va fi înlocuită de Daniel Băluţă în postul de prim-vicepreşedinte.
Urmărește
1233 afișări
Imaginea articolului Congresul PSD: fără contracandidat, Marcel Ciolacu a fost reales preşedinte cu 2.253 de voturi pentru şi doar 6 contra / „Balul” a fost deschis de timişorenii Alfred Simonis şi de Sorin Grindeanu, care au atacat PNL / Val de promisiuni marca Marcel Ciolacu

FOTO: Alexandru Dobre

UPDATE 13.25. Moţiunea „Aici pentru România” a trecut. Voturi totale exprimate - 2264, împărţite astfel: 2253 - pentru, 6 - contra, 5- abţineri

UPDATE 13.25. Voturi pentru candidatura lui Ciolacu la Cotroceni: 2257 - pentru, 4 - contra, 3 - abţineri

UPDATE 13:00 Se votează viitorul preşedinte al PSD

UPDATE Se vede un preşedinte „pentru toţi”

UPDATE Nici Ciolacu n-a uitat de liberali

UPDATE România se ţine departe de război

UPDATE Ciolacu l-a atacat pe Iohannis

UPDATE Ciolacu: Acum patru ani partidul traversa cele mai grele momente. Am ales calea grea, a luptei

„Mă uit în sală.... şi văd o mulţime de colegi, de prieteni de fapt. Pe toţi ne leagă un lucru: dorinţa de a face românilor viaţa mai bună! Iar românii ne-au răspuns... PSD a câştigat alegerile locale şi europarlamentare! Să fim mândri de asta! Suntem învingători! Asta este forţa PSD! Bravo! Meritaţi această victorie! Bravo! Bravo tuturor. Astăzi ne bucurăm şi facem planuri de viitor, dar nu trebuie să uităm niciodată de unde am plecat. Acum 4 ani, când m-aţi ales preşedinte, partidul nostru traversa cele mei grele momente. Pierdusem alegerile, o mare parte din lideri... ne pierdusem şi încrederea în noi! Acela a fost momentul de cotitură. Nu aveam multe variante. Una era de neconceput: să ne dăm bătuţi, ca alte partide. Cealaltă, era să luptăm! Am ales, calea grea, a luptei”, afirmă Marcel Ciolacu.

El apreciază că social-democraţii au reuşit să recâştige încrederea oamenilor.

„Împreună, am luat un partid lipsit de speranţă, l-am reformat şi l-am dus la guvernare. Acesta este adevărul şi trebuie să fim mândri de asta! Trebuie să continuăm... România se schimbă, iar PSD trebuie să se schimbe odată cu România.
De aceea, dragi lideri de filiale, la alegerile parlamentare din toamnă, trebuie să avem 30% candidaţi femei, pe locuri eligibile. PSD trebuie să fie primul partid din România şi în ceea ce priveşte reforma propriului partid. PSD a traversat cu bine acel moment dificil. Suntem cu toţii camarazi. Şi - cel mai important - ne-am făcut datoria în faţa românilor”, încheie Ciolacu.

UPDATE Grindeanu, la Congresul Naţional: Noi nu promitem cărţi nescrise

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, este extrem de critic la adresa partenerilor de guvernare şi spune că echipa de conducere a PSD şi candidatul Marcel Ciolacu nu promite „cărţi nescrise”, iar despre liberali spune că sunt „ostaşi galbeni”.

Sorin Grindeanu spune că PSD trebuie să lupte ca România să aibă un preşedinte „puternic şi unificator, un adevărat preşedinte al tuturor cetăţenilor României.

„Sunt convins şi ştiu că acesta este Marcel Ciolacu. Fără dezbinare şi fără orgolii. Trebuie să ieşim din haosul pe care din interese meschine unii încearcă să prăbuşească România. Este atât de uşor să dărâmi, dar cel mai greu este să construieşti pe baze solide. Pe toate palierele societăţii trebuie să ieşim din paradigma unei Românii eşuate, să aducem picioarele pe pământ armatele de ostaşi galbeni care se visează brockeri de putere n România. Se pretind un fel de roi de albine caree dau miere, dar de fapt nu fac decât să stea cu mâinile în buzunarele altora. Cel mai bine se pricep să fure munca altora. Sunt, de fapt, nu nişte albine, sunt nişte viespi care îşi fac cuib în casele altora şi încearcă să îi alunge pe locuitorii de drept. Aşa-zişi ostaşi care vor să ne facă sp credem că sunt providenţiali, apostolici şi scriitori de succes”, spune Grindenau.

El spune că „ostaşii galbeni” sunt, în realitate, „doar nişte impostori, specialişti în politici parazitare”.

„Ca orice parazit încearcă nemilos, cu viclenie, gazda care i-a ţinut în viaţă. Ei vor ca prin nişte tumbe politice să găsească un alt organism unde să paraziteze. Le transmitem azi atât: disperarea de a supravieţui poate duce la uitarea esenţialului şi anume că saltul pe care îl încearcă şi acum poate fi şi în gol. Să îi ajutăm să îi devoreze şi pe alţii. Noi ne-am cam săturat să facă bine să-şi plimbe baatistuţele în afara politicii din România”, mai spune Grindeanu.

El a mai spus că PSD nu promite „cărţi nescrise”, făcând aluzie la cartea lui Nicolae Ciucă, „Un ostaş în slujba ţării”.

„Noi nu promitem cpărţi nescrise şi vorbe fără conţinut. Noi venim cu soluţii şi proeicte care unesc societatea”, a mai spus Grindeanu.

El s-a lăudat la Congresul Naţional că în guvernarea PSD s-au finalizat 220 de km de autostradă şi că sunt în proiectare şi execuţie azi 800 de kilometri de autostradă şi drum expres.

UPDATE 10:40 Ironiile lui Simonis

La începtul Congresului Partidului Social Democrat, Alfred Simonis, şi-a început discursul susţinând că „suntem mai buni ca adversarii noştri”, continuând cu o serie de ironii la adresa lui Rereş Bogdan.

„Vreau să vă uitaţi la balerinul politicii româneşti (...) balerinul Rareş (n.r. Rareş Bogdan). (...) De fiecare dată când se întâmplă ceva bun, acesta face grimase”, a spus Alfred Simonis.

Social democratul a adus în discuţie o altă nemulţumire a lui Rareş Bogdan, referitoare la recalcularea pensiilor. „Nicio pensie nu scade şi 80% dintre ele vor creşte. Asta se va vedea când vor veni banii la pensionarii din România”.

Social-democraţii s-au reunit sâmbătă pentru a stabili candidatul PSD la alegerile prezidenţiale şi pentru a alege conducerea partidului. Marcel Ciolacu nu are contracandidat.

ORA 10.00. A început Congresul PSD

PSD îşi va alege noua conducere electronic. Fiecare membru va primi pe legitimaţia de delegat un cod QR individual care va fi scanat cu telefonul mobil.

„Este un vot secretizat. Nu se ştie cine a votat ce. Este asigurată această secretizare de aplicaţia respectivă, care ne-a fost prezentată astăzi. Nu avem niciun fel de problemă în această direcţie, iar acest vot se va închide în 15 minute cu rezultat cu tot, ceea ce lasă timp la dispoziţie pentru lucrări", preciza pe 9 august Lucian Romaşcanu, purtătorul de cuvânt al PSD.

La Congres vor fi validaţi încă patru vicepreşedinţi. În total vor fi opt vicepreşedinţi pe domenii şi opt regionali. De asemenea, vor fi doi prim-vicepreşedinţi, preşedintele, secretarul general şi preşedintele Consiliului Naţional.

Gabriela Firea va fi înlocuită de Daniel Băluţă în postul de prim-vicepreşedinte. Al doilea post de prim-vicepreşedinte va fi păstrat de Sorin Grindeanu.

Paul Stănescu va rămâne secretar general al PSD.

O altă schimbare va fi la nivel de preşedinte al Consiliului Naţional al PSD. Europarlamentarul Mihai Tudose candidează pentru postul ocupat în prezent de Vasile Dîncu.

În conducerea PSD vor intra Florin Jianu, fost preşedinte al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România pentru că a fost invitat de PSD Sector 1 să ocupe funcţia de vicepreşedinte a formaţiunii la nivel naţional.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici