Fost lider liberal: PNL trebuie să iasă de la guvernare

Fostul preşedinte al liberalilor Valeriu Stoica spune că PNL trebuie să iasă de la guvernare. „Este singurul gest politic prin care PNL se poate delimita în mod clar, tranşant de PSD,” a declarat Stoica.

Urmărește
128 afișări
Imaginea articolului Fost lider liberal: PNL trebuie să iasă de la guvernare

Fost lider liberal: PNL trebuie să iasă de la guvernare

„Dacă analizăm lucizi situaţia, observăm că sunt două propuneri fără nici o eficienţă politică. Prima - dl. Ciolacu anunţă că îşi depune mandatul dacă PNL se dă la guvernare. Care e eficienţa depunerii mandatului? Asta înseamnă că avem un guvern demisionar. Ce se poate face până la alegeri? Acel guvern demisionar va gestiona mai departe lucrurile. Deci, din punctul de vedere al eficienţei gestului acesta, nu e nicio eficienţă”, spune la Digi 24 Valeriu Stoica.

El spune că cealaltă variantă, moţiunea de cenzură, este acelaşi lucru ca şi în cazul depunerii mandatului guvernului.

„Există însă o mişcare politică mult mai eficientă. Cred că în momentul de faţă suntem într-o situaţie foarte ciudată. Avem o alianţă, de fapt, între PSD şi AUR şi avem o alianţă oficială între PSD şi PNL. Cred că această situaţie trebuie lămurită şi nu poate fi lămurită decât de către PNL, prin ieşirea de la guvernare. Este singurul gest politic prin care PNL se poate delimita în mod clar, tranşant, de PSD în această situaţie. (...) În schimb, pentru PNL, ieşirea din situaţia în care se află este imperios necesară”, încheie Stoica.

Nicolae Ciucă a anunţat luni că liberalii renunţă la coaliţia cu PSD. Are în ADN-ul său abuzul de putere, coaliţia noastră de guvernare cu PSD se opreşte aici, a spus Ciucă. Rămânem în Executiv doar pentru a împiedica escaladarea completă a abuzurilor, a precizat şeful PNL.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici