- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (10.07.2013, 16:36)
- Emma Toader
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Fost preşedinte al Camerei, Anastase a vorbit în plen doar de trei ori în actuala legislatură
Roberta Anastase, fost preşedinte al Camerei Deputaţilor, a vorbit în actuala legislatură în plen doar la trei şedinţe, Nini Săpunaru a vorbit în două şedinţe, iar Oana Niculescu Mizil, Ludovic Orban şi Theodor Paleologu au luat cuvântul în plen doar când au depus jurământul.
Urmărește
133 afișări
Roberta Anastase (Imagine; Razvan Chirita/Mediafax Foto)
Potrivit site-ului Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase (PDL), fost preşedinte al Camerei Deputaţilor, a vorbit, în această legislatură, de la tribuna Camerei doar în trei şedinţe de plen, prima dată, în decembrie 2012, când a depus jurământul faţă de ţară şi popor. Anastase a mai luat cuvântul în plenul Camerei pe 29 ianuarie 2013, la dezbaterea unei ordonanţe privind sistemul unitar de pensii publice şi pe 4 martie, la prezentarea moţiunii simple a PDL intitulată "Guvernul Ponta-fabrică de şomeri".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
Elon Musk propune testare cognitivă pentru oficialii americani aleşi
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
Tot la trei şedinţe ale Camerei Deputaţilor a luat cuvântul şi colegul său de partid Costică Canacheu, la depunerea jurământului şi la dezbaterea unor proiecte de lege pe 8 mai şi 26 iunie 2013, în timp ce Remus Cernea vorbit de la tribuna Camerei Deputaţilor la 9 şedinţe, din care una atunci când a depus jurământul, iar alta când a anunţat că demisionează din grupul parlamentar al PSD.
Remus Cernea a mai vorbit când s-a solidarizat cu protestatarii din Turcia, când a prezentat o declaraţie politică "Despre cianuri şi despre gazele de şist" şi o alta privind "Violenţa asupra femeilor în societatea românească", dar şi atunci când a anunţat organizarea unor manifestări civice şi culturale pentru cunoaşterea şi apărarea drepturilor persoanelor LGBT.
Oana Niculescu Mizil (PSD), Ludovic Orban (PNL), Theodor Paleologu (PDL), Mădălin Voicu (PSD), Eugen Chebac (PPDD), Nicu Marcu (PNL) se numără printre deputaţii care au folosit microfonul din sala de plen a Camerei doar când au depus jurământul faţă de ţară şi popor.
Nini Săpunaru (PNL), Mihai Răzvan Sturzu (PSD) şi Dan Cristian Popescu (PDL) au luat cuvântul la două şedinţe, iar Laurenţiu Chirvăsuţa (PSD) a vorbit în această sesiune legislativă de patru ori de la tribuna Camerei, ultima oară pe 8 mai, când şi-a prezentat declaraţia politică "La mulţia ani, Europa! La mulţi ani, România!". Tot în patru şedinţe au luat cuvântul şi deputatul PNL Petre Roman, liberalul Daniel Chiţoiu, Alexandru Nazare (PDL) şi Bogdan Niculescu-Duvăz (PSD).
În schimb, Tudor Ciuhodaru (PPDD) a vorbit la 18 şedinţe ale Camerei Deputaţilor. Ciuhodaru a înregistrat, însă, un record la numărul de declaraţii politice depuse în scris la acest for legislativ -138, având titluri precum "Ne putem aştepta la o creştere a ratei sinuciderilor" la "Fericire în rate", "Cum devii consilier al Primului Ministru" sau "Tratamentul cariilor a devenit un lux".
Dacă Roberta Anastase a vorbit doar în trei şedinţe ale Camerei, colega sa de partid Elena Udrea a luat cuvântul de la tribuna acestui for legislativ în şase şedinţe de plen, în timp ce democrat-liberalul Gheorghe Tinel a venit la tribuna Camerei pentru a-şi spune opiniile la 30 de şedinţe de plen, Marton Arpad (UDMR) la 29 de şedinţe, Viorel Hrebenciuc la 17, Marian Neacşu (PSD) la 35, iar actualul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, la 39 de şedinţe.
Citește pe alephnews.ro: Autoritățile franceze salvează peste 100 de persoane care încercau să traverseze spre Marea Britanie
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe