Fostul director al Poştei Române Dumitru Neagoe va candida la Camera Deputaţilor sub sigla ARD

Fostul director al Poştei Române Dumitru Daniel Neagoe, în prezent consilier ales pe lista PDL în Consiliul Judeţean Prahova, va candida într-un colegiu uninominal pentru Camera Deputaţilor în judeţul Prahova, principalul său contracandidat fiind deputatul PNL Graţiela Gavrilescu.

Urmărește
419 afișări
Imaginea articolului Fostul director al Poştei Române Dumitru Neagoe va candida la Camera Deputaţilor sub sigla ARD

Fostul director al Poştei Române Dumitru Neagoe va candida la Camera Deputaţilor sub sigla ARD (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Dumitru Daniel Neagoe, fost director al Poştei Române în perioada guvernelor PDL şi în prezent consilier judeţean ales la alegerile locale din iunie pe lista PDL Prahova, va candida la scrutinul parlamentar din 9 decembrie pentru un mandat de deputat.

Neagoe a declarat corespondentului MEDIAFAX că va candida în colegiul uninominal pentru Camera Deputaţilor numărul 3 Prahova, colegiu care în prezent este reprezentat în Parlament de deputatul PNL Graţiela Gavrilescu. De altfel, Gavrilescu va fi principalul contracandidat al lui Dumitru Neagoe la aceste alegeri. Dumitru Neagoe a precizat că va candida sub sigla ARD şi că în interiorul PDL Prahova candidatura sa a fost confirmată, dosarul urmând să fie analizat în vederea validării şi în interiorul ARD.

Întrebat dacă se aşteaptă la atacuri politice legate de activitatea sa ca director al Poştei Române, în condiţiile în care mandatul său a fost unul foarte controversat, iar presa a scris despre pierderi şi concedieri în masă la Poşta Română, Dumitru Daniel Neagoe a răspuns: "Depinde de doamna Graţiela Gavrilescu dacă va dori să facă în acest fel campanie şi dacă va lua în considerare faptul că a fost vorba doar de articole de presă, care nu au la bază o analiză asupra activităţii mele la Poşta Română".

În legătură cu activitatea sa la conducerea Poştei Române, Dumitru Daniel Neagoe a afirmat că oricând poate face dovada că situaţia nu este cea prezentată în presă.

"Oricând pot demonstra că am preluat conducerea Poştei Române într-o situaţie dezastruoasă şi am adus-o la o situaţie de echilibru. Nu spun că situaţia de la Poşta Română este excelentă, dar nu este aşa cum o descriu unii", a spus Neagoe.

Dumitru Daniel Neagoe a preluat conducerea Companiei Naţionale Poşta Română la mijlocul anului 2010, fiind înlocuit din funcţie în luna mai.

Ministrul Comunicaţiilor, Dan Nica, declara, după înlocuirea din funcţie a lui Neagoe, că în ultimii ani a existat "o acţiune de devalizare" a Poştei Române, "situaţie fără precedent", care a pus în pericol o instituţie strategică a statului român şi siguranţa financiară a 36.000 de angajaţi şi a familiilor acestora.

El spunea că Poşta are o datorie la bugetul de stat reeşalonată de circa 110 milioane de lei, la care se adaugă amenda Consiliului Concurenţei, de peste 100 milioane de lei.

Raportul Corpului de control al primului-ministru la Poşta Română, finalizat în iunie, arată că, în anii 2009, 2010 şi 2011, conducerea Poştei, respectiv Consiliul de Administraţie şi conducerea operativă, a pus în executare bugetele de venituri şi cheltuieli cu încălcarea hotărârilor Adunării Generale a Acţionarilor, prin care aceste bugete au fost aprobate, şi prin încălcarea dispoziţiilor imperative ale actelor normative (hotărâri de guvern) care au aprobat respectivele bugete.

Încălcarea dispoziţiilor imperative ale actelor normative care au aprobat bugetele de venituri şi cheltuieli ale CN Poşta Română, aferente anilor 2009, 2010 şi 2011, s-a realizat prin depăşirea limitelor maximale ale cheltuielilor totale aprobate şi fără a se respecta prevederea legală ca nivelul cheltuielilor să fie proporţional cu veniturile efectiv realizate, este concluzia inspectorilor.

"Modul în care a acţionat conducerea Poştei Române a determinat înregistrarea de către companie a unor pierderi în sumă totală cumulată de 485.512.396 lei, sumă care rezultă din cumularea pierderilor anuale înregistrate în perioada 2009-2011", potrivit raportului de control.

La capitolul concluzii, raportul conţine ideea că au fost constatate mai multe "fapte posibile de natură penală care s-ar asocia cu infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată".

"Din acest motiv, în cel mai scurt, raportul va fi înaintat Direcţiei Naţionale Anticorupţie", declarau pentru MEDIAFAX surse oficiale. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici