Fostul ministru Vlad Alexandrescu, candidat pe listele USR: Referendumul pentru Constituţie, o naţionalizare a ideii de familie. Clotilde Armand: E necesar

Fostul ministru Vlad Alexandrescu, candidat pe listele USR, afirmă că referendumul pentru modificarea Constituţiei reprezintă o naţionalizare a ideii de familie, în vreme ce colega sa de partid, Clotilde Armand, susţine că iniţiativa trebuie să fie supusă deciziei populare prin referendum.

Urmărește
1139 afișări
Imaginea articolului Fostul ministru Vlad Alexandrescu, candidat pe listele USR: Referendumul pentru Constituţie, o naţionalizare a ideii de familie. Clotilde Armand: E necesar

Fostul ministru Vlad Alexandrescu, candidat pe listele USR: Referendumul pentru Constituţie, o naţionalizare a ideii de familie. Clotilde Armand: E necesar

Prima care s-a pronunţat pe acest subiect a fost Clotilde Armand, care a scris pe Facebook că în opinia ei ar trebui ca pe teme ne-tehnice, care pot fi înţelese de către marea masa a alegătorilor, decizia ''să revină poporului român prin referendum şi nu unor reprezentanţi aleşi pe cu totul alte platforme şi teme electorale''.

''Noi încurajăm iniţiativele legislative, inclusiv de modificare a Constituţiei, din partea poporului. Numai dacă sunt consultaţi şi au un rol activ, cetăţenii se vor implica cu adevărat în viaţa politică. Noi dorim o comunitate responsabilă, care îşi spune părerea. Numai cu această condiţie democraţia se va maturiza. Ne plângem că poporul este manipulabil, dar cum ar putea deveni mai matur politic dacă nu este lăsat să se exprime şi nu este luat în serios?'', a explicat ea.

Clotilde Armand subliniază că este necesar ca iniţiativa Coaliţiei pentru Familie să fie supusă deciziei populare prin referendum.

''Acest referendum nu trebuie instrumentalizat pentru influenţarea rezultatelor alegerilor parlamentare. Orice alt deznodământ al acestei iniţiative ar fi o atingere a principiului suveranităţii poporului român stipulat în articolul 2 din Constituţia României şi un pas înapoi în maturizarea democraţiei în România'', a argumentat ea.

Clotilde Armand a fost contrazisă de Vlad Alexandrescu.

''În legătură cu recent propusa iniţiativă de modificare a Constituţiei, aş fi mai îngrijorat de oferta politică în favoarea protejării familiei. Aş vrea să dezbatem cum sprijinim cu adevărat familia. Cum îi sprijină statul pe părinţii care merg la muncă? Cum asigură locuri în creşe, locuri în grădiniţe. Cum recunoaşte, inclusiv fiscal, munca la domiciliu. Cum promovează ajutorul casnic din partea unor persoane care fac posibilă absenţa părinţilor pe timpul programului de muncă. Nu avem vaccinuri pentru copii. Ei învaţă în şcoli care nu au avize ISU sau de la Direcţiile de Sănătate Publică.
Dezbaterea despre definirea familiei în Constituţie înseamnă nimic altceva decât o naţionalizare a ideii de familie de către stat, fără ca acesta să ofere nimic în schimb, şi distragerea atenţiei de la problemele reale ale familiei în România'', a scris Alexandrescu pe Facebook.

El a arătat că minorităţile se simt agresate, stigmatizate. ''În condiţiile în care nu există un partenariat civil, ne grăbim să modificăm Constituţia pe un punct care este deja reglementat de o lege organică, Codul Civil. De unde această urgenţă? Este mai urgent să supralegiferăm căsătoria sau să protejăm prin lege partenariatul civil?'', a conchis el.

Nicuşor Dan a afirmat anterior că în USR "am evitat departajările ideologice, pentru a avea în rândurile noastre şi oameni de stânga, şi oameni de dreapta, la fel am evitat şi departajările modernist – tradiţionalist, pentru a avea şi oameni cu gândire conservatoare, şi oameni cu concepţii moderniste".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici