Fostul ofiţer SRI D. Dragomir, după termenul de azi din instanţă: „S-a derulat o pagină neagră a justiţiei”

  • Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir spune că şi azi, în dosarul său, s-a derulat o pagină neagră a justiţiei”
  • Completul care-l judecă în cauza de la Curtea de Apel Bucureşti i-a refuzat, azi, cererile ridicate
  • Daniel Dragomir spune că un judecător a fost „pus cu mâna” abuziv în completul lui
Urmărește
8284 afișări
Imaginea articolului Fostul ofiţer SRI D. Dragomir, după termenul de azi din instanţă: „S-a derulat o pagină neagră a justiţiei”

Fostul ofiţer SRI D. Dragomir, după termenul de azi din instanţă: „S-a derulat o pagină neagră a justiţiei”

Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir a avut, azi, la Curtea de Apel Bucureşti, un nou termen in dosarul său.
 
„S-a derulat o pagină neagră a justiţiei din România. Pe bandă rulantă, în o oră şi jumătate, au fost respinse la foc automat două excepţii de nelegală compunere a completului care mă judecă în dosarul DNA, o cerere de sesizare a Curţii Europene de Justiţie, o cerere de recuzare şi două excepţii de neconstituţionalitate. Un simulacru de justiţie. În tot acest timp, Ministerul Justiţiei, Inspecţia Judiciară, CSM, nu au nicio reacţie faţă de probele pe care le-am prezentat cu privire la modul ilegal şi abuziv în care judecătorul Richiţeanu Ovidiu a fost pus cu mâna în completul meu”, a precizat Daniel Dragomir.
 
„De unde această frică?”, se întreabă fostul ofiţer SRI.  
 
„Pot să înţeleg că execuţiile şi comenzile funcţionează din plin în aceste vremuri tulburi pentru ţară. Pot să înţeleg presiunile şi implicaţiile acestui dosar. Sunt nevinovat şi nu îmi este frică de judecată. Dar cred că justiţia trebuie făcută pe probe, respectând şi legile şi Constituţia. Altfel, orice român poate fi “judecat” şi condamnat la ordin”, mai precizează acesta.
 
De altfel, Daniel Dragomir s-a adresat din luna martie 2020 forurilor îndrituite (Inspecţia Judiciară şi CSM) cu privire la modul în care a fost format completul care-l judecă.  Potrivit plângerii depuse, după aproape un an de la înregistrarea dosarului, judecătorul Purigiu Florin a formulat o cerere de abţinere în 7 martie 2018, iar noua formulă a fost: judecătorii Ghiţă Ciprian Alexandru şi Richiţeanu Năstase Ovidiu.
 
Mai târziu, în ianuarie 2020, dosarul a rămas în pronunţare - care a fost amânată de mai multe ori, în final să fie constatată divergenţa între membrii completului. Cauza a fost repusă pe rol pentru constituirea completului de divergenţă compus din judecătorii Ghiţă Ciprian Alexandru, Richiţeanu Năstase Ovidiu şi Constantinescu Mariana.
 
„Completul de judecare a cererii de abţinere formulată de judecătorul Purigiu Florin este alcătuit din judecătorii Ghiţă Ciprian Alexandru şi Grecu Ruxandra, aceasta din urmă intrând în complet fără niciun temei legal”, spune plângerea.
 
„Fapta domnului judecător Richiţeanu Năstase Ovidiu de a intra în completul de judecată nr.2 Apel, după constatarea la data de 07.03.2018, a incompatibilităţii judecătorului Purigiu Florin, deşi nu era judecător de permanenţă în ziua de 08.03.2018, este o încălcare a dispoziţiilor art.110 alin.5 din ROI şi a Hotărârii nr.257/05.12.2017 a Colegiului de conducere al Curţii de Apel Bucureşti”, se mai arată în plângerea depusă la CSM şi la Inspecţia Judiciară.
 
Azi, instanţa a acordat o nouă amânare, următorul termen fiind stabilit pentru 4 iunie.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici