Fostul premier francez, Edouard Philippe, candidează la prezidenţialele din 2027

  • Édouard Philippe, fost prim-ministru al Franţei, şi-a anunţat candidatura pentru alegerile prezidenţiale din 2027.
  • Anunţul vine într-un moment delicat pentru politica franceză.
Urmărește
223 afișări
Imaginea articolului Fostul premier francez, Edouard Philippe, candidează la prezidenţialele din 2027

Fostul premier francez, Edouard Philippe, candidează la prezidenţialele din 2027

Fostul prim-ministru al Franţei, Édouard Philippe, a anunţat marţi că va candida la alegerile prezidenţiale din 2027, o decizie deja anticipată în mediul politic francez, informează AFP.

Philippe, care a fost primul prim-ministru în mandatul lui Emmanuel Macron, a demisionat în 2020 şi şi-a fondat propriul partid de centru-dreapta, denumit Horizons.

Anunţul lui Philippe vine într-un moment delicat pentru politica franceză, marcat de blocaj după alegerile parlamentare anticipate din iulie 2024, organizate de Macron pentru a consolida majoritatea relativă a partidului său.

Rezultatul alegerilor a dus la o situaţie complicată în Adunarea Naţională, unde alianţa de stânga a devenit cea mai mare forţă, urmată de centriştii lui Macron şi aliaţii lor, dar şi de extrema dreaptă.

„Mă pregătesc să le propun lucruri măreţe francezilor. Ei vor decide”, a declarant Philippe, într-un interviu acordat revistei Le Point, potrivit sursei menţionate anterior.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici