- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (04.11.2022, 11:42)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
Fostul primar din Otopeni, trimis în judecată pentru fapte de corupţie
Fostul primar din Otopeni, Constantin Silviu Gheorghe, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, alături de alţi funcţionari din primărie, pentru fapte de corupţie care ar fi fost comise în perioada 2011 - 2017.
Urmărește
850 afișări
Facebook, Otopeni
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu a lui Constantin Silviu Gheorghe, la data faptei primar al oraşului Otopeni, judeţul Ilfov Otopeni şi ordonator principal de credite, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată. În acelaşi dosar au fost trimişi în judecată şi Constantin Vlad, la data faptei director executiv în cadrul Primăriei oraşului Otopeni, judeţul Ilfov şi persoană desemnată cu acordarea vizei de control financiar preventiv, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată. Şi el a fost trimis în judecată fiind în arest la domiciliu.
În stare de libertate, în acelaşi dosar au fost trimişi în judecată Bogdan Ionel Ştefan, la data faptei de inspector la Compartimentul Investiţii şi Achiziţii Publice din cadrul Primăriei oraşului Otopeni, judeţul Ilfov, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, săvârşită în vederea obţinerii unui avantaj patrimonial de către altul, precum şi trei persoane fizice (un diriginte de şantier şi doi oameni de afaceri, din care unul aflat în stare de detenţie), pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că în perioada 2011-2017, în contextul derulării unui contract de proiectare şi execuţie de lucrări pentru obiectivul de investiţie „Infrastructura de bază în oraşul Otopeni” (Faza I de lucrări – Cartier Ferme), încheiat între Primăria oraşului Otopeni şi o societate comercială administrată de doi dintre oamenii de afaceri, cercetaţi în prezenta cauză, primarul Constantin Silviu Gheorghe şi directorul executiv Constantin Vlad şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu prevăzute de legislaţia primară şi ar fi acceptat la plată şi ar fi achitat în mod nelegal suma totală de 35.916.006 lei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
Din această sumă, 25.421.080 lei ar fi reprezentat iniţial cheltuieli nejustificate pentru materiale pe care în realitate executantul nu le-a achiziţionat. „Ulterior, pentru a se justifica într-un fel plăţile nelegale, ar fi fost întocmită o situaţie de lucrări (organizare de şantier deşi în acea fază nu erau prevăzute astfel de lucrări) cu o valoare identică, prin care s-ar fi creat doar aparenţa unei compensări între valoarea „stornată” a „procurării materialelor”, de 25.421.080 lei, cu o valoare asemănătoare, a unor lucrări de organizare de şantier, care în realitate nu au fost realizate”. De asemenea, 10.494.926 lei ar fi reprezentat costuri de finanţare aferente cheltuielilor menţionate mai sus.
„În demersurile lor, inculpaţii Gheorghe Constantin Silviu şi Vlad Constantin ar fi beneficiat de ajutorul celorlalte persoane cercetate în cauză care, fie ar fi întocmit sau semnat diverse documente (acte adiţionale, centralizator al lucrărilor, devize cu situaţia lucrărilor privind organizarea de şantier, etc.), fie ar fi pus la dispoziţia funcţionarilor diferite înscrisuri (facturi, devize, etc.) care să justifice efectuarea plăţilor nelegale”, arată DNA.
Primăria oraşului Otopeni a declarat că se constituie parte civilă în procesul penal însă, până în acest moment, nu a comunicat cuantumul pretenţiilor.
În cauză, procurorii au dispus măsuri asiguratorii.
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe