- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (01.03.2018, 17:27)
- Iasmina Ardelean
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Frans Timmermans, DISCUŢIE "ca de la socialist la socialist" cu Liviu Dragnea: Eu sunt daltonist politic. Noi, social-democraţii, mai bine discutăm de educaţie şi sănătate/ Ce spune liderul PSD
Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat joi referitor la discuţia cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, că social-democraţii mai degrabă ar discuta despre locuri de muncă, sănătate şi învăţământ, şi mai puţin despre reforma judiciară.
Urmărește
3521 afișări
Frans Timmermans, după discuţia "ca de la socialist la socialist" cu Liviu Dragnea: Eu sunt daltonist politic. Noi, social-democraţii, mai bine discutăm de educaţie şi sănătate
„Apropo de discuţia mea cu preşedintele Dragnea. Aşa cum veţi putea constata, şi în alte state membre pe care le vizitez, eu sunt daltonist politic, ca să zic aşa, nu contează afilierea politică, nu contează partidul atunci când vorbim despre separarea puterilor în stat, despre lupta împotriva corupţiei şi aşa mai departe. Am discutat foarte pe scurt pe teme politice şi i-am spus următoarele, pentru că s-a pus întrebarea de ce se luptă atât de mult social-democraţia? Şi i-am spus ca de la social-democrat la social-democrat. Noi, social-democraţii, mai degrabă am discuta cu oamenii noştri despre locuri de muncă, despre securitate socială, sănătate, învăţământ şi reformarea sistemului judiciar”, a răspuns Timmermans, întrebat ce a discutat cu Dragnea, având în vedere că fac parte din aceeaşi familie politică europeană.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Totodată, Timmermans a spus că, dacă s-a discutat despre DNA în cadrul întâlnirilor avute în Bucureşti, a fost la cererea sa.
„Dacă problema DNA a fost ridicată astăzi, a fost ridicată de mine, nu de interlocutorii mei. Şi am avut nişte discuţii foarte clare, am întrebat, mi s-a explicat ce se întâmplă şi cred că acest dialog face parte dintr-o discuţie deschisă. Acesta este denumit MCV. Astăzi am îndeplinit partea de cooperare şi vreau ca această cooperare să se intensifice, de aceea am ridicat problema DNA”, a mai spus prim-vicepreşedintele Comisiei Europene.
Dragnea: O întâlnire constructivă; Timmermans a înţeles că legile justiţiei nu sunt pentru cineva
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că a avut o întâlnire benefică şi constructivă cu Frans Timmermans, afirmând că a discutat despre legile justiţiei şi este sigur că oficialul CE a înteles că nu este vorba despre legi date pentru anumite persoane.
„Eu am avut o întâlnire benefică din punctul meu de vedere şi constructivă cu domnul Frans Timmermans. Am discutat despre legile justiţiei, i-am explicat care sunt raţiunile pentru care până la urmă aceste legi au ajuns în Parlament. Este un proces legislativ început din 2014-2015, diversele guverne le-au stopat sau le-au împins mai departe şi diversele conjuncturi plitice. Le-am explicat că au fost patru luni ude dezbateri deschise şi transmise live în Parlamentul României. Despre amendamentele aduse la aceste legi care au fost făcute de către CSM şi asociaţiile de magistraţi în acea mai mare parte. De asemenea, că ele au fost verificate de CCR, în analiza pe care o face la orice lege ţine cont şi de principiile şi recomandările Comisiei de la Veneţia”, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea a afirmat că este sigur că Frans Timmermans a înţeles că legile justiţiei au fost date nu pentru anumiţi lideri politici, ci pentru a reglementa organizarea judiciară.
„Am abordat acest subiect pentru că s-a tot discutat în Parlamentul European şi în tot felul de luări de poziţie a unor cetăţeni care merg pe acolo că aceste legi ar fi făcute pentru anumiţi lideri politici, pentru mine sau pentru domnul Tăriceanu şi eu sunt sigur că a înţeles că aici vorbim despre legi care reglementează organizarea judiciară, pentru nicio persoană din România”, a spus Dragnea.
Preşedintele Camerei Deputaţilor a precizat că a discutat cu Timmermans şi despre Codurile penale.
„Am discutat despre Codurile penale şi am spus că sunt trei motive principale pentru care au început şi vor continua dezbaterile pe Codurile penale: cele două Directive europene 42/2014 şi 343/2016, Deciziile CCR şi Deciziile CEDO”, a spus Dragnea.
Dragnea: PSD-ALDE vrea să încheie MCV; L-am rugat pe Timmermans să nu se mai modifice obiectivele
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că i-a transmis prim-vicepreşedintelui CE Frans Timmermans că majoritatea parlamentară îşi doreşte ca MCV să fie ridicat, afirmând că l-a rugat pe oficialul CE ca obiectivele MCV „să nu mai fie în permanentă mişcare” şi să existe mai multă cooperare.
„Am discutat despre MCV, faptul că din partea noastră, a coaliţiei majoritare şi din partea Guvernului este o determinare foarte mare să se încheie acest MCV, dar l-am rugat să îndeplinim totuşi două condiţii: obiectivele din MCV să nu mai fie în permanentă mişcare şi modificare şi să nu uităm că MCV înseamnă şi verificare, dar şi cooperare şi să punem accent mai mult pe noţiunea de cooperare (...)”, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, cu privire la întâlnirea pe care a avut-o cu Frans Timmermans.
Liviu Dragnea a afirmat că Parlamentul şi-a propus să crească rolul CSM în numirea procurorilor de rang înalt, aşa cum cerea raportul MCV, însă s-a lovit de reacţia virulentă a preşedintelui României, a CSM şi a unor ambasade.
„Am adus în discuţie unele recomandări din raportul MCV şi GRECO. De exemplu, la numirea procurorilor de rang înalt se vorbeşte despre creşterea rolului CSM şi despre realizarea unei proceduri de selecţie transparente şi în prima formă asta făcuse ministrul Justiţiei –CSM-ul să numească, crescuse rolul CSM şi extinsese procedura de selecţie într-un mod transparent şi profesional, dar i-am şi explicat că au fost reacţii virulente de la preşedinte împotriva schimbării procedurii actuale, de la o serie de ambasade din UE, de la Ambasada SUA şi, în final, chiar de la CSM care nu a dorit să îşi asume acest rol de a numi efectiv procurorii de rang înalt ceea ce ducea la o depolitizare foarte serioasă”, a spus Dragnea.
Dragnea: Am vorbit despre ministru Justiţiei. Am stabilit o comunicare eficientă cu Timmermans
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că nu a discutat cu Frans Timmermans despre DNA, dar a discutat despre ministrul Justiţiei, afirmând că a stabilit o modalitate de comunicare eficientă cu oficialul CE şi speră să nu mai fie situaţii în care "adevărul să fie lăsat în altă parte".
„Nu am discutat despre DNA. Am înţeles că a discutat cu domnul Tăricean. Cu mine nu a deschis subiectul, nici eu nu l-am deschis. Am vorbit despre ministrul Justiţiei. Am spus că este un om pe care îl apreciez foarte mult, un om cu o bogată expertiză şi cu experienţă şi un om recunoscut, membru în Comisia de la Veneţia”, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea a afirmat că a stabilit o modalitate de comunicare eficientă cu oficialul CE.
„I-am spus că în opinia mea este foarte important să construim un dialog efectiv şi o comunicare foarte aplicată şi în timp real. Este o dorinţă din ambele părţi. Am şi stabilit cum să se întâmple acest lucru. Orice preocupări pot avea pe orice articol sau propunere care se află în dezbatere să fim sesizaţi şi dăm explicaţiile şi motivările necesare în aşa fel încât să le priemască direct de la noi, fără să mai existe intermediari şi noi să evităm situaţia în care se spun lucruri neadevărate şi dumnealor să aibă explicaţia imediat, fără să mai fie şi din spaţiul public şi de acolo şi din alte părţi. (...)Mi-am exprimat speranţa că în perioada următoare stabilind această modalitate de comunicare eficientă nu vor mai fi situaţii în care să discutăm de lucruri diferite şi adevărul să fie lăsat în altă parte”, a spus Dragnea.
Dragnea, despre modificarea legii achiziţiilor publice: L-am rugat pe Timmermans să ne sprijine
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că l-a rugat pe F. Timmermans să îi sprijine dacă cumva vor apărea reacţii din partea CE legate de dorinţa PSD de a modifica legislaţia privind achiziţiile publice.
„Am abordat şi alt subiect care ne interesează foarte mult legat de dorinţa şi a lor sper şi a noastră de a absorbi mai multe fonduri europene şi l-am rugat să ne sprijine dacă cumva vor apărea reacţii din partea CE în dorinţa noastră de a modifica legislaţia privind achiziţiile publice pentru că, indiferent ce dorinţe avem, cât de mult va face Guvernul sau ministerele de linie în acest domeniu şi autorităţile de management, dacă legea achiziţiilor publice rămâne în forma actuală vom sta iar doi sau patru ani de zile până când se va pune în practică o investiţie de la nivelul deciziei sau de la nivelul aplicaţiei”, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.
Dragnea: Îndoielile se vor risipi când va fi o comunicare serioasă şi realistă
Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat joi, după întâlnirea cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, că îndoielile se pot risipi în timp, după o comunicare serioasă şi directă cu oficialii europeni, dar este de părere că oficialul european a venit animat de gânduri bune.
"Oricine vine în România are curiorizărţi pentru că este o ţară frumoasă şi se întâmplă lucruri. Cred că a venit animat de gânduri bune pentru a lămuri aspecte care generează controverse şi a vrut să genereze un dialog real şi direct. Cred că a venit animat de gânduri bune", a declarat Liviu Dragnea.
Întrebat dacă este de părere că îndoielile oficialilor europeni s-au risipit cu această vizită, Dragnea a spus că e nevoie de o colaborare de durată, care să fie directă.
"Cred că unul dintre motive a fost să se stabilească un dialog direct. Mă bucur că eu am făcut primul propunerea. Nu se poate risipi doar într-o zi (n.r.: neîncrederea). Eu nici nu îmi doream pentru că însemna că este nerealistă. Îndoielile se vor risipi când va fi o comunicare serioasă şi realistă", a mai afirmat Dragnea.
Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat joi referitor la discuţia cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, că social-democraţii mai degrabă ar discuta despre locuri de muncă, sănătate şi învăţământ, şi mai puţin despre reforma judiciară.
Dragnea: Din partea mea nu a existat niciun fel de acţiune împotriva sistemului judiciar
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat joi că din partea sa nu a existat în ultimii ani niciun fel de acţiune împotriva sistemului judiciar, afirmând că i-a cerut oficialului CE ca "orice percepţie să fie discutată punctual".
"Mi-a zis şi mie despre această senzaţie i-am spus că dacă dumnealui sau doamna Cristea, care era prezentă la masă, poate spune despre vreo acţiune a mea, despre vreo acţiune a Guvernului, îndreptată împotriva sistemului judiciar sau împotriva unei instituţii din sistemul judiciar, dacă vreo instituţie din sistemul judiciar se poate plânge că nu a avut suficiente fonduri, resurse, sau alte acte normative care să ajute în desfăşurarea activităţii, aştept cu mare drag să o spună. Din partea noastră, din partea mea personal nu a existat în ultimii ani niciun fel de acţiune împotriva sistemului judiciar", a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, întrebat dacă prim-vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans i-a vorbit despre faptul că există o senzaţie de confruntare între Parlament şi actorii din sistemul de Justiţie.
Liviu Dragnea a afirmat că dacă se va discuta în continuare despre percepţii nu o să fie bine.
"Dacă vom discuta în continuare pe senzaţii şi pe percepţii atunci nu o să fie bine şi nu o să putem să mergem mai departe în ritmul şi în atingerea obiectivelor pe care le dorim cu toţii. Din partea mea şi din partea noastră nu există niciun fel de râcă sau scandal cu sistemul judiciar", a spus Liviu Dragnea la Palatul Parlamentului,
Dragnea i-a cerut lui Timmermans ca orice percepţie să fie discutată punctula pe viitor.
"Altfel nu putem ieţi din asta şi dacă vor apărea situaţii de genul acesta trebuie să fie o chestiune concretă. În schimb, nici eu, nici Guvernul nu putem opri critici care pot veni din alte părţi, nu putem ajunge în situaţia în care să se ia dreptul la opinie jurnaliştilor, oamenilor care vorbesc, cetăţenilor, moderatorilor, chiar şi unor oameni care au anumite funcţii, dar din partea mea, a Guvernului sau a partidului nu există în mod structural, instituţional o asemenea atitudine", a adăugat Dragnea.
Citeşte şi: Dragnea, despre recomandarea Comisiei de la Veneţia privind numirea procurorilor şefi: În unele state numeşte preşedintele, în altele ministrul
Citeşte şi: Timmermans, despre discuţia cu Dăncilă în care premierul României i-a cerut explicit ridicarea MCV-ului: Cum ar fi să puteţi moderniza podurile, infrastructura
Citeşte şi: Premierul Viorica Dăncilă face apel la miniştri să protejeze vieţile oamenilor şi să asigure utilităţile publice
Citeşte şi: PSD Cluj şi-a schimbat domeniul de internet, iar vechiul site a fost suspendat pentru neplată
Citeşte şi: Timmermans, la întâlnirea cu Iohannis: Atacurile la adresa justiţiei creează o imagine negativă României/ Avertismentul transmis de numărul 2 din Comisia Europeană
Citeşte şi: Dragnea: Bărbaţii au ocazia să îşi spele păcatele de 1 şi 8 martie. Doamnele şi domnişoarele sunt cele care de fapt ţin o societate întreagă. Femeia are şi primul şi ultimul cuvânt
Citeşte şi: Şerban Nicolae: Nu cred că am văzut vreodată o mizerie mai mare ca aşa-zisul bilanţ DNA / Gerea: Un nou festival sfidător al procurorilor
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: DECLARAŢIA ZILEI. O poştăriţă din Dâmboviţa, către asistaţii sociali: Ieşiţi să faceţi pârtie, că nu pot să vă pun plicurile
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe