NEWS ALERT  Franţa are un nou premier. Emmanuel Macron l-a desemnat pe Michel Barnier în locul lui Gabriel Attal

  • Preşedintele francez Emmanuel Macron l-a numit joi pe Michel Barnier în funcţia de prim-ministru al ţării.
  • Anunţul vine după două luni de la alegerile parlamentare anticipate care au fost organizate în urma dizolvării Parlamentului în luna iunie.
Urmărește
746 afișări
Imaginea articolului Franţa are un nou premier. Emmanuel Macron l-a desemnat pe Michel Barnier în locul lui Gabriel Attal

Franţa are un nou premier. Emmanuel Macron l-a desemnat pe Michel Barnier în funcţia de prim-ministru

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, l-a desemnat joi pe Michel Barnier în funcţia de premier al ţării, anunţă France24.

În aceste condiţii, Barnier va fi cel mai în vârstă prim-ministru al Franţei de la înfiinţarea celei de-a cincea Republici în 1958, fiind succesorul lui Gabriel Attal, cel mai tânăr premier francez. 

Anunţul mult aşteptat vine la aproximativ două luni după ce niciun partid nu a obţinut o majoritate absolută în alegerile anticipate, ceea ce a condus la un impas în negocierile privind cine ar trebui să conducă guvernul.

Alianţa de stânga Noul Front Popular a surprins pe toată lumea în turul al doilea al alegerilor parlamentare - când a obţinut cele mai multe locuri, în timp ce coaliţia Ensemble a lui Macron s-a clasat pe locul al doilea, în faţa formaţiunii de extremă dreapta Rassemblement National (RN).

Macron i-a cerut premierului demisionar Gabriel Attal să rămână în funcţie pentru a asigura stabilitatea mai ales în timpul Jocurilor Olimpice şi Paralimpice 2024.

Barnier, în vârstă de 73 de ani, a condus discuţiile UE cu Marea Britanie privind Brexit-ul în perioada 2016-2021. Înainte de aceasta, Barnier a deţinut funcţii în diferite guverne franceze şi a fost, de asemenea, comisar european.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici