Funar cere partidelor să aibă oameni în secţii la numărarea voturilor

Preşedintele PRM Cluj, senatorul Gheorghe Funar, a făcut, luni, un apel la partidele politice care participă la alegeri să îşi repartizeze candidaţii în secţiile de votare pentru a asista la corectitudinea numărării voturilor.

Urmărește
27 afișări
Imaginea articolului Funar cere partidelor să aibă oameni în secţii la numărarea voturilor

Funar cere partidelor să aibă oameni în secţii la numărarea voturilor (Imagine: Mediafax Foto)

"Din păcate, până acum, la cele patru cicluri de alegeri locale în cele mai multe secţii de votare nu s-a respectat legea în ceea ce priveşte procedura de numărare a voturilor. Se desigilau urnele, se numărau voturile şi se puneau pe partide, în grămezi. Nimeni nu a mai verificat ce este în grămada respectivă”, a afirmat, luni, într-o conferinţă de presă, Gheorghe Funar.

El a susţinut că, din această cauză, s-a ajuns ca rezultatul final al voturilor să nu coincidă cum modul în care s-a votat, iar alegătorii ar putea absenta masiv la actualul scrutin, convinşi că nu va exista o numărare adevărată a voturilor.

Liderul PRM Cluj a propus repartizarea candidaţilor pentru Consiliul Local şi Consiliul Judeţean în secţiile de votare, pentru a asista la corectitudinea numărării voturilor.

"Legea este foarte clară. Preşedintele secţiei ia buletinul de vot, citeşte la care partid a fost aplicată ştampila, arată buletinul la membrii secţiei de votare. Vot cu vot. La final se stabileşte numărul de voturi, iar fiecare reprezentant din secţie confirmă”, a afirmat Funar.

El a adăugat că, astfel, vor putea fi trimişi reprezentanţi români în secţiile de votare din localităţile cu populaţie majoritar maghiară, pentru a supraveghea procedura numărării voturilor.

Preşedintele PRM Cluj a spus că îi va propune omologului său de la PNL Cluj, Marius Nicoară, o colaborare pe această temă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici