Surse din conducerile PD şi PLD au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că cele două formaţiuni iau în calcul iniţierea unei moţiuni de cenzură, axată pe tema “corupţiei care a ajuns pe masa Guvernului”.
Potrivit surselor citate, principalii membri ai Cabinetului vizaţi de moţiunea de cenzură “anticorupţie” a PD şi PLD sunt premierul Călin Popescu Tăriceanu, ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, ministrul Muncii, Paul Păcuraru, dar şi demisionarul Decebal Traian Remeş.
Liderii PD şi PLD sunt destul de siguri că vor obţine semnăturile necesare depunerii moţiunii de cenzură, au mai arătat sursele citate, dar nu pot conta pe semnăturile PSD, dat fiind că, potrivit articolului 113 din Constituţie, dacă o moţiune de cenzură a fost respinsă, deputaţii şi senatorii care au semnat-o nu mai pot iniţia, în aceeaşi sesiune, o nouă moţiune de cenzură, cu excepţia cazului în care Guvernul îşi angajează răspunderea, potrivit articolului 114.
Lideri la vârf ai PSD şi PD-PLD au discutat încă de acum o săptămână, posibilitatea ca social-democraţii să susţină o eventuală moţiune de cenzură introdusă de PD şi PLD, au declarat pentru MEDIAFAX, surse din PSD.
Discuţii la vârf între PSD pe de o parte şi PD şi PLD pe de altă parte, în vederea tatonării unui posibil sprijin al parlamentarilor social-democraţi faţă de moţiunea de cenzură ce ar putea fi introdusă de PD şi PLD au avut loc încă de acum o săptămână, au declarat surse din PSD.
Acestea au menţionat că, dacă PD şi PLD reuşesc să strângă semnăturile necesare introducerii unei moţiuni de cenzură şi dacă subiectul acesteia va fi corupţia din cadrul guvernului, atunci în PSD există disponibilitatea ca parlamentarii social-democraţi să voteze în favoarea acestei moţiuni.
Senatorii şi deputaţii PSD nu mai pot semna încă o moţiune de cenzură în decursul acestei sesiuni parlamentare, iar cei ai PD şi PLD singuri nu dispun de semnăturile necesare iniţierii unei moţiuni de cenzură.