Funcţionarul care l-a "spânzurat" pe Avram Iancu ar putea fi mutat din Abrud

Funcţionarul Csibi Barna, care l-a spânzurat simbolic pe Avram Iancu, va fi audiat joi de către Comisia de Disciplină, iar preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, spune că acesta ar putea fi mutat din Abrud, unde a fost recent detaşat, dacă localnicii vor depune un memoriu.

Urmărește
3 afișări

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) precizează că în perioada următoare Csibi Barna nu-şi va desfăşura activitatea în Abrud, întrucât acesta a solicitat concediu de odihnă pentru 21 de zile.

"Personal, am dorit să-i dau şansa ca în perioada următoare să trăiască, să lucreze într-un mediu de toleranţă etnică şi să înţeleagă că un funcţionar al statului nu poate să încalce Constituţia României şi legile ţării", a spus Blejnar într-un comunicat.

El a precizat că, în situaţia în care va primi un memoriu din partea locuitorilor din oraşul Abrud, va analiza posibilitatea mutării lui Csibi Barna într-o altă localitate.

Aproximativ o sută de persoane protestează, luni, în faţa statuii lui Avram Iancu, la Abrud, faţă de gestul lui Csibi Barna, care l-a spânzurat simbolic pe Avram Iancu, şi cer revocarea ordinului prin care acesta a fost detaşat la Abrud.

Oamenii cântă melodii patriotice şi spun că acţiunea lor este un protest faţă de "gestul antinaţional" al lui Csibi Barna, dar şi faţă de decizia luată de conducerea ANAF de detaşare a acestuia la Administraţia Finanţelor Publice Abrud.

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat luni că parlamentarii USL au semnat o solicitare adresată preşedintelui ANAF, Sorin Blejnar, de demitere a lui Csibi Barna, pe care o vor înmâna, spre semnare, şi aleşilor PDL şi independenţilor.

Csibi Barna, care a fost detaşat de la Direcţia Finanţelor Publice Harghita la Administraţia Finanţelor Publice Abrud printr-un ordin al şefului ANAF, Sorin Blejnar, a ajuns, luni dimineaţă, în jurul orei 09.30, la sediul DGFP Alba din municipiul Alba Iulia, unde a discutat cu directorul executiv al instituţiei.

La ieşirea din biroul directorului DGFP Alba, Csibi Barna a anunţat că a hotărât să îşi ia concediu de odihnă şi că nu va merge la noul loc de muncă.

Csibi Barna a solicitat în urmă cu circa o săptămână o autorizaţie de la Primăria Miercurea Ciuc pentru o manifestare dedicată Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, menită să aducă în atenţia locuitorilor din Miercurea Ciuc istoria evenimetelor din 1848-1849.

El a luat un manechin purtând pe figură o poză a lui Avram Iancu, pe care "l-a condamnat" şi apoi l-a spânzurat.

Manechinul care îl întruchipa pe Avram Iancu a fost "condamnat la moarte prin spânzurare" de un "tribunal" care l-a găsit vinovat de "crime împotriva umanităţii şi genocid".

Parchetul Tribunalului Harghita s-a autosesizat şi îl va cerceta pe Csibi Barna pentru instigare la discriminare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici