Funeriu cere opoziţiei să accepte legea educaţiei, pentru ca „securea războiului” să nu facă ravagii
„Sper ca toţi liderii politici să înţeleagă că este momentul să ne unim. Sper ca securea războiului să nu facă ravagii pe tărâmul educaţional, ci să existe un consens”, a spus Funeriu.
El a arătat că speră să se înţeleagă că interesul naţional este să existe un sistem educaţional stabil.
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a evitat, miercuri seară, să spună dacă PSD va depune sau nu moţiune de cenzură după ce Guvernul îşi va asuma răspunderea pe Legea educaţiei, el arătând că asumarea va fi amânată de conducerea Parlamentului.
„Mâine (joi – n.r.) nu trebuie ca Guvernul să îşi angajeze răspunderea pe niciun fel de lege”, a spus el, invocând amânarea unei decizii de către Curtea Constituţională cu privire la sesizarea preşedintelui Senatului.
Ponta a spus că, având în vedere decizia de anul trecut a Curţii Constituţionale, pe o speţă identică, judecătorii ar trebui să respingă angajarea răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei.
Preşedintele PSD a spus că, în mod normal, Birourile Permanente ale celor două Camere ar trebui să decidă, joi dimineaţă, amânarea angajării răspunderii până la o decizie a CC.
Guvernul a introdus în proiectul legii educaţiei, pentru care Executivul intenţionează să îşi angajeze răspunderea, o serie de amendamente formulate de parlamentari.
Amendamentele au fost acceptate într-o şedinţă de guvern care s-a încheiat în noaptea de miercuri spre joi, la ora 1.00.