- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Funeriu: Demisia de obicei se cere atunci când nu rezolvi probleme
Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat marţi, întrebat în legătură cu solicitarea unor democrat-liberali de a-şi da demisia, că "demisia de obicei se cere atunci când nu rezolvi probleme".
Funeriu: Demisia de obicei se cere atunci când nu rezolvi probleme (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)
"Demisia de obicei se cere atunci când nu rezolvi probleme. Acum rezolvăm această problemă şi am avut multe discuţii cu colegii deputaţi, chiar şi ieri la minister, şi unii au anunţat că susţin angajarea de răspundere", a spus Funeriu.
El a făcut această precizare înainte de a intra la reuniunea parlamentarilor UDMR cu premierul Emil Boc la care se discută despre asumarea răspunderii Guvernului în Parlament pe legea privind plafonarea salariilor cadrelor didactice.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Funeriu a vorbit şi despre procesele legate de salariile profesorilor, dar şi despre decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
"Practic, ce spune Înalta Curte este că de acum înainte sentinţele care vor intra în pronunţare vor fi astfel încât salariile profesorilor vor fi acordate cu acel spor în perioada 1 octombrie 2008 - 31 decembrie 2009. Este limpede că interesul Ministerului Educaţiei este ca salariile să fie unitare pentru toate cadrele didactice, să existe echitate în sistem şi am iniţiat săptămâna trecută şi chiar ieri am discutat cu unii lideri de sindicat, am avut discuţii în vederea găsirii soluţiilor pentru plata sentinţelor din trecut", a explicat Funeriu.
El a mai spus că salariile cadrelor didactice ar trebui să fie mai mari, dar a arătat că, "din păcate, aceasta este resursa bugetară în România astăzi".
Deputatul PDL de Arad Marius Gondor afirmă că ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, trebuie să îşi dea demisia pentru "prejudiciile cauzate cadrelor didactice" prin întârzierea apariţiei unei legi care să stabilească modalitatea de calcul al salariilor în învăţământ.
Gondor a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că în contextul în care ICCJ a admis recursul în interesul legii formulat de procurorul general privind aplicarea Legii 221/2008 referitoare la creşterile salariale în Educaţie, ministrul Funeriu trebuie să îşi prezinte demisia.
Marius Gondor a precizat că la întâlnirea de luni cu Emil Boc nu a vorbit despre demisia ministrului şi nici nu i-a pronunţat acestuia numele când a formulat unele reproşuri faţă de situaţia din învăţământ, însă a spus că după apariţia deciziei ICCJ consideră că demisia ministrului este necesară.
ICCJ a admis recursul în interesul legii formulat de procurorul general privind aplicarea Legii 221/2008 referitoare la creşterile salariale în Educaţie, cadrele didactice având astfel dreptul la plata diferenţelor dintre drepturile salariale cuvenite potrivit OG 15/2008, aprobată prin legea 221.
"Gândul " relata că parlamentarii PDL i-au cerut premierului Emil Boc, luni, la întâlnirea de la Parlament, să ia în calcul înlocuirea lui Daniel Funeriu de la şefia Ministerului Educaţiei, nemulţumiţi de proasta gestionare a situaţiei care a dus la încă o asumare şi slaba comunicare a ministrului.
Haosul salarizării din învăţământ şi trecerea a încă unei legi privind Educaţia prin asumare a guvernului i-a revoltat pe parlamentarii democrat-liberali, care i-au cerut premierului Boc să ia în calcul înlocuirea lui Daniel Funeriu de la şefia Ministerului Educaţiei. Prezent luni în Parlament pentru a-i convinge pe deputaţii şi senatorii PDL de necesitatea asumării legii prin care se vor plafona salariile cadrelor didactice care au câştigat în instanţă venituri majorate, Emil Boc a fost întâmpinat cu plângerile pedeliştilor, scria "Gândul".
"Daniel Funeriu nici măcar nu este astăzi prezent aici ca să ne explice şi să-şi asume în faţa noastră acest proiect", i-a spus, prim-ministrului, deputatul Marius Gondor, susţinut de către colegul său, Marius Spânu: "I-am spus mai demult că se va ajunge la situaţia în care nu vor mai fi bani, dar nu a ascultat".
Deputatul PDL Marius Gondor a precizat, marţi, într-un comunicat de presă, că susţine emiterea unei legi pentru armonizare a salariilor din învăţământ.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO