- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (24.02.2016, 11:52)
- Ana Maria Lazăr
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Gabriel Oprea poate fi urmărit penal, au decis senatorii. Fostul şef DIPI: Senatorul a primit mesaje de ameninţare la adresa sa şi a familiei
Senatul a încuviinţat miercuri cererea DNA privind urmărirea penală a senatorului Gabriel Oprea.
Urmărește
9339 afișări
Gabriel Oprea poate fi urmărit penal, au decis senatorii - surse
Senatorul social democrat Laurenţiu Florian Coca a anunţat în plenul Senatului că cerera DNA a fost aprobată cu 71 de voturi "pentru", 52 de voturi "împotrivă" şi un vot anulat.
Gabriel Oprea a plecat de la Senat după dezbaterile din plen, în timpul votului, spunând că "tot ce avea de declarat a declarat în plen".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Valdimir Putin se confruntă cu o revoltă a armatei, deoarece „comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Senatorul Gabriel Oprea a declarat miercuri în plenul Senatului că şi-a făcut întotdeauna datoria, că este nevinovat şi şi-a rugat colegii să voteze împotriva cererii DNA privind urmărirea penală.
"Întotdeauna mi-am făcut datoria, am respectat legea şi vă rog să votaţi împotriva acestei cerei", a spus Oprea în plen, în condiţiile în care votul din Comisia juridică privind încuviinţarea urmăririi sale penale a fost foarte strâns - 6 voturi pentru, 5 împotrivă.
Senatorul a mai spus că s-a "bătut pentru drepturile militarilor şi al celor de la Interne" şi că vrea să spună adevărul.
De asemenea, Oprea a explicat că în 2015 s-au achiziţionat 5.000 de maşini, nu doar una şi că există documente în acest sens, inclusiv trimise de fostul şef DIPI.
Senatorul a explicat colegilor că toate serviciile au identificat ameninţări la adresa miniştrilor de Interne, inclusiv la adresa lui şi că a fost reînfiinţată o unitate pentru protecţie pentru protecţia miniştrilor.
Dosarul lui Oprea conţine două volume. Potrivit raportului elaborat de Comisia juridică, dosarul a fost constituit la data de 9 ianuarie, pe baza denunţurilor formulate de 3 funcţionari din DIPI, care au solicitat şi au primit statut de martor ameninţat şi protejarea datelor de indentificare. În iulie 2015, Oprea, împreună cu fostul şef DIPI, Nicolae Gheorghe, a dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuielile operative ale DIPI şi a aprobat achiziţia unui autoturism Audi A8, cu încălcarea prevderilor legale.
Potrivit aceluiaşi document, fostul şef al DIPI le-a transmis senatorilor jurişti un document în care susţine că au fost constate demersuri de accesare ilegală a comunicaţiilor de serviciu ale ministrului Oprea, interceptarea ilegală a convorbirilor sale în mediul ambiental şi au fost primite mesaje de ameninţare de către ministru şi unii membri ai familiei sale, acesta fiind motivul pentru care s-a achiziţionat maşina Audi A8.
"Toate instituţiile acreditate, mă refer la SRI, servicul secret al Armatei, Interne au identificat ameninţări la adresa fostei conduceri a Ministerului de Interne, inclusiv a mea. În acest sens, Direcţia de Informaţii şi Protecţie Interne a acţionat în consecinţă, au reînfiinţat o unitate care exista şi înainte pentru paza conducerii şi protecţia Ministerului de Interne. Au plecat de la zero, în acest sens au achiziţionat printre altele şi o maşină. Nu am cerut eu acest lucru, se poate dovedi, sunt documente", a spus senatorul.
După discursul lui Oprea, doar UNPR a avut o intervenţie în timpul dezbaterilor, senatorul Florina Jipa cerându-le senatorilor să voteze în funcţie de "propria conştiinţă". De asemenea, Jipa a atras atenţia că dosarul are patru volume şi că la Comisia juridică au fost trimise doar două volume.
Gabriel Oprea nu a luat cuvântul la sfârşitul dezbarerii, iar senatorii au intrat în procedură de vot secret, cu bile.
Citeşte şi: Senatorii jurişti au avizat pozitiv cererile DNA în cazurile Oprea şi Tudor. Oprea: În mandatul meu nu a fost cumpărată doar o maşină, ci 5000. Viaţa mea era în pericol. VIDEO
Citeşte şi: Boboc: Vrem să deschidem luni dosarele Oprea şi Tudor pentru ca miercuri să intre în plen
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe