Prima pagină » Politic » Fost ministru pentru Afaceri Europene: Unii dintre miniştri puteau să se pregătească mai bine

Fost ministru pentru Afaceri Europene: Unii dintre miniştri puteau să se pregătească mai bine

Fostul ministru pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu a declarat, sâmbătă, referindu-se la audierile miniştrilor în comisiile PE, că unii dintre membrii Executivului ”puteau să se pregătească mai bine”, deşi el a lucrat timp de aproape doi ani cu aceştia pentru pregătirea momentului.
Fost ministru pentru Afaceri Europene: Unii dintre miniştri puteau să se pregătească mai bine

”A fost o săptămână plină pentru Preşedinţia României la Consiliul UE la Bruxelles cu plusuri dar şi cu minusuri. Minusul a fost dat de sentimentul că unii din miniştrii puteau să se pregătească mai bine pentru aceste audieri chiar dacă vă pot confirma că timp de aproape 2 ani am lucrat cu majoritatea miniştrilor pentru pregătirea acestui moment. Nu au fost tot timpul mesaje clare. România ar fi putut să îşi asume mai multe obiective politice majore. Integrarea în Schengen, diaspora, Strategia Dunării şi Republica Moldova au fost aproape absente din discursuri. De exemplu în opinia mea, de fost europarlamentar, membru al Comisiei de bugete, în contextul în care România a înregistrat în ultimii ani rezultate economice bune, reprezentarea în această comisie a părut ezitantă, fără substanţă. Mi-aş fi dorit să se vorbească în această comisie parlamentară despre obiectivul Preşedinţiei României pentru viitorul buget european mai ales că a fost asumată public finalizarea acestui dosar. Dacă vrem să facem România mai puternică în Uniunea Europeană trebuie să reprezentăm ţara cu seriozitate şi profesionalism”, a declarat Victor Negrescu, în contextul audierilor miniştrilor români în comisiile Parlamentului European.

El a mai spus că ”plusul a fost dat de faptul că există o aşteptare foarte mare faţă de România”

”Plusul a fost dat de faptul că există o aşteptare foarte mare faţă de România şi potenţialul pe care îl avem mai ales la nivelul expertizei pe care am dezvoltat-o la nivel tehnic în ultimii doi ani. Este clar că ţara noastră poate profita de acest context pentru a fi mai bine cunoscută – şi nu doar cu subiectele controversate. Acest plus de vizibilitate reprezintă şi o excelentă ocazie politică pentru a interacţiona mai mult cu familiile politice europene. Pentru social democraţi îmi doresc ca dincolo de participarea activiştilor PES la reuniuni, să fim mai prezenţi la nivel european. Social democraţia românească are 125 de ani de istorie ce merită a fi mai bine cunoscută”, a conchis Negrescu.