- Home
- Politic
- AGAPIA (NEAMŢ), (23.03.2017, 18:50)
- Gabriel Pecheanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video GALERIE FOTO, VIDEO Premierii român şi moldovean au mers la mânăstire. Mitropolitul Teofan le-a fost ghid: Partea spirituală uneşte România şi Republica Moldova
Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, şi-a propus, joi, după ce a vizitat mănăstirea Agapia alături de premierul Sorin Grindeanu, să-şi aducă şi familia la sfintele lăcaşuri din nordul Moldovei.
Urmărește
1627 afișări
VEZI MAI JOS GALERIA FOTO
Ghid s-a oferit să-i fie chiar mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Teofan.
"O să o fac eu de o jumătate de zi, de o zi, de două... cât vă puteţi permite, ca să fie şi cu dispoziţia necesară, dar şi cu firescul, mai ales la Putna".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Uzurpatorul
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
Premierul Republici Moldova a recunoscut că dacă vizita s-ar fi terminat la Piatra Neamţ, acolo unde a participat, alături de miniştrii din cabinetul său, la şedinţa comună cu guvernul român, ar fi fost una incompletă.
"Din punctul meu de vedere, dacă nu vedeam această mănăstire, această vizită era una incompletă pentru că am reuşit să discutăm foarte calitativ toate proiectele care sunt în derulare şi ţin de cooperarea bună dintre România şi Republica Moldova. Dacă era lipsă această parte spirituală, această atmosferă divină pe care am găsit-o aici la această mănăstire, cred că ceva nu era complet", a spus Filip.
Pavel Filip şi Sorin Grindeanu au ajuns joi după amiază la mănăstirea Agapia, cei doi fiind însoţiţi de miniştrii din cele două guverne.
Toţi guvernanţii, îmbarcaţi într-un autocar - cei români, iar colegii lor de peste Prut în două microbuze, au fost întâmpinaţi cu pâine şi sare de tineri îmbrăcaţi care în costume populare, care în cavaleri.
Galerie foto
După ce au fost primiţi de înalte feţe bisericeşti, printre care Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, grupul s-a îndreptat spre biserica din curtea mănăstirii.
Printre miniştri s-a aflat şi cel al Dezvoltării Regionale, vicepremierul român Sevil Shhaideh, de regilie musulmană, nesfiindu-se să-şi acopere capul şi să intre în biserică.
Cei doi premieri s-au retras, preţ de câteva minute, pe terasa ultimului etaj al corpului de chilii pentru a admira peisajul.
Membrii celor două delegaţii oficiale au luat apoi masa, meniul fiind unul de post.
"A fost un moment la fel de important la fel de important ca şi cel de la Piatra Neamţ, de data aceasta fiind pe partea spirituală, care şi ea ne uneşte. Am vrut să privim această vizită la mănăstirea Agapia, înseamnă iubire tradus, ca partea spirituală care uneşte România şi Republica Moldova, dincolo de chestiunile concrete şi proiectele comune concrete pe care le-am discutat la Piatra Neamţ", a spus, înainte de a pleca spre întâlniri mai lumeşti, premierul Sorin Grindeanu.
El a mai spus că ultima oară a fost la această mănăstire în urmă cu 10 ani."S-au schimbat câteva lucruri în bine", a spus, mai în şoaptă, premierul român, apreciind că atmosfera în acest lăcaş de cult este una "dătătoare de speranţă".
La final, cei doi au plecat separat, premierul Grindeanu spre Tulcea, unde va participa la o adunare de partid, dar şi la o întâlnire cu autorităţile locale, iar premierul Pavel Filip spre casă, la Chişinău.
Citeşte şi: Sorin Grindeanu şi Pavel Filip, premierul din Republica Moldova, discuţii pentru deblocarea punctelor de frontieră dintre cele două state
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe