Gândul: Schema Ponta - Ca să nu contrazică procurorii DNA, premierul a inventat „MUJAHEDINUL” de presă

Menţionat de procurorii DNA pe traseul reţelei de influenţă a lui Adrian Duicu, premierul Victor Ponta se eschivează în continuare împingând discuţia în planul luptei politice şi a „înscenărilor de presă”, strategie folosită încă de la izbucnirea la începutul lui aprilie a scandalului „traficului de influenţă de la Palatul Victoria”.

Urmărește
1589 afișări
Imaginea articolului Gândul: Schema Ponta - Ca să nu contrazică procurorii DNA, premierul a inventat „MUJAHEDINUL” de presă

Victor Ponta (Imagine: Silviu Matei/ Mediafax Foto)

De nu mai puţin de patru ori, în referatul cu care magistraţii au cerut menţinerea în arest a fostului şef al al Consiliului Judeţean Mehedinţi se precizează, negru pe alb, că şeful Poliţiei, Petre Tobă, a venit la guvern „la solicitarea prim-ministrului”, prilej cu care a discutat cu Duicu despre numirea lui Ştefan Ponea, şef la IPJ Mehedinţi şi un apropiat la său, pe o funcţie de conducere în cadru Ministerului Afacerilor Interne. Premierul însă neagă că l-a chemat la Guvern pe Tobă, deşi acesta din urmă, potrivit procurorilor, a confirmat întâlnirea de la Palatul Victoria cu fostul şef al CJ Mehedinţi. În susţinerea „situaţiei reţinute”, DNA menţionează, ca probe administrate, declaraţiile martorilor, inclusiv ale şefului Poliţiei, însă este consemnată explicit doar cea în care acesta face vorbire despre întâlnirea cu Duicu. Gândul a solicitat precizări pe această temă lui Petre Tobă, până la publicarea acestui material neprimind însă un răspuns.

Un alt aspect important din referatul DNA, contestat de Victor Ponta, este cel al implicării ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, în numirea soţiei lui Ponea pe o funcţie în DNA. Dacă procurorii susţin că ministerul Justiţiei a trimis, printr-o adesă, la CSM propunerea privind numirea Elisabetei Ponea, premierul susţine că „a venit şi rândul lui( Cazanciuc -n.r.).Cum are domnul Băsescu o problemă în justiţie, cum mai trage un taliban de-al lui sau mujahedin de la Mediafax la unu noaptea mai trage o rachetă”.

Gândul vă prezintă mai jos aşa cum au reconstituit procurorii reţeaua de influentă a lui Adrian Duicu la Palatul Victoria şi cum interpretează premierul şi ministrul Justiţiei situaţia de fapt.

1. Întâlnirea şefului Poliţiei, Petre Tobă, cu Adrian Duicu la Palatul Victoria

Încă de la început, procurorii susţin în dosarul de corupţie în care şeful CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, a fost arestat, că „la solicitarea prim-ministrului, numitul Tobă Petre s-a prezentat la Guvern, prilej cu care aici s-a întâlnit cu numitul Duicu Ioan Adrian care i-a solicitat menţinerea temporară a numitului Ponea CConstantin Stefanîn funcţia deţinută şi promovarea sa ulterioară în funcţia de director adjunct al Direcţiei Ordine Publică, solicitare cu care numitul Tobă Petre s-a arătat de acord”.

Pe 8 aprilie, întrebat dacă a avut o discuţie cu Petre Tobă, şeful Poliţiei Române, legată de această numire, premierul s-a eschivat. „Nu, nu cred”, a spus el. Pus apoi în situaţia de a preciza dacă nu a avut o astfel de discuţie sau este nesigur, prim-ministrul a atacat jurnaliştii care au dat detalii din dosarul „Duicu” care menţionează şi numele său. „Eu nu ştiu de aşa ceva. Au fost foarte mulţi prim-miniştri, au fost şefi de servicii de informaţii, au fost conducători de instituţii. Veţi primi, şi la Gândul, şi la B1 şi la unde mai trebuie şi o să vă convingeţi şi dumneavoastră”, a spus Ponta.

Citeşte articolul integral pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici