"Gândul": Stolojan speră să fie alegerea lui Băsescu pentru funcţia de premier

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, pentru "Gândul", că nu a avut până în prezent semnale de la şeful statului care să îi indice că nu el este persoana pe care Traian Băsescu o va desemna în funcţia de prim-ministru după alegeri.

17 afișări
Imaginea articolului "Gândul": Stolojan speră să fie alegerea lui Băsescu pentru funcţia de premier

"Gândul": Stolojan speră să fie alegerea lui Băsescu pentru funcţia de premier (Imagine: Mediafax Foto)

El a făcut declaraţiile în acest sens după ce preşedintele a menţionat, luni seară, într-o emisiune televizată, că Stolojan este o persoană în care are încredere, dar asta nu înseamnă că este "singura soluţie".

"Cred că ar fi bine să mă desemneze pe mine", a spus Stolojan, dând şi un argument pentru care Băsescu ar trebui să îl prefere - acela că vor forma "un parteneriat capabil să rezolve problemele României, inclusiv criza economică", scrie "Gândul", în ediţia de miercuri.

"Preşedintele are însă acest drept, să propună premierul pe care îl consideră potrivit din PDL", a subliniat însă Stolojan, precizând că nu crede într-un premier din afara Partidului Democrat Liberal.

Şeful statului a declarat, luni seară, la B1 TV, că obiectivul său este ca, după alegeri, să propună Parlamentului un premier în care să aibă încredere şi care să fie capabil să negocieze împreună cu partidele o majoritate, arătând că nu are încredere în Mircea Geoană şi Călin Popescu Tăriceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici