GDS îi cere lui Olteanu să ia măsuri pentru a-şi păstra sediul din Calea Victoriei 120

Grupul de Dialog Social (GDS) cere preşedintelui Camerei Deputaţilor, liberalul Bogdan Olteanu, să ia măsuri pentru menţinerea actualului sediu al GDS, reproşându-i că a semnat două iniţiative prin care sediul intră în posesia "unui necunoscut Consiliu al Fundaţiilor pentru Tineret".

Urmărește
30 afișări
Imaginea articolului GDS îi cere lui Olteanu să ia măsuri pentru a-şi păstra sediul din Calea Victoriei 120

Preşedintele GDS, Radu Filipescu (Sursa: Mediafax Foto)

Într-o scrisoare deschisă adresată lui Olteanu şi remisă, duminică, agenţiei MEDIAFAX, preşedintele GDS Radu Filipescu îi aminteşte acestuia că la Camera Deputaţilor se află trei legi care privesc sediul Grupului: cererea de reexaminare a Ordonanţei 105/2006, prin care Guvernul a decis scoaterea din Anexa Legii tinerilor nr. 350/2006 a acestui imobil, "care altfel ar fi intrat în proprietatea unei aşa-numite Fundaţii Naţionale pentru Tineret"; cererea de reexaminare a Legii pentru modificarea Legii tinerilor nr. 350/2006, respinsă de Senat la data de 27 februarie 2008; iniţiativa legislativă de modificare a Legii 146/2002 privind regimul juridic al fundaţiilor judeţene pentru tineret şi a municipiului Bucureşti.

"Acestea două din urmă prevăd înfiinţarea peste noapte a unui Consiliu Naţional al Fundaţiilor pentru Tineret, care ar urma să devină proprietar al imobilelor (constructii şi terenuri) care «au fost în posesia» structurilor centrale ale UTC până la data de 22 decembrie 1989", afirmă Filipescu, adăugând că a constatat cu surprindere că semnătura lui Olteanu este pe cele două iniţiative legislative parlamentare care vizează transmiterea imobilului din Calea Victoriei 120 din proprietatea Ministerului Culturii şi Cultelor în proprietatea unui "necunoscut Consiliu al Fundaţiilor pentru Tineret".

"Surprinderea vine din faptul că dvs sunteţi iniţiator al unor proiecte de legi care vor conduce la evacuarea GDS din sediul din Calea Victoriei 120, în condiţiile în care aţi afirmat public, de mai multe ori, că nu sunteţi de acord cu acest lucru şi chiar v-ati exprimat susţinerea verbală pentru OUG 105/2006", afirmă Radu Filipescu.

El argumentează că, în Expunerea de motive a Legii de modificare a Legii 146/2002 privind regimul juridic al fundaţiilor judeţene pentru tineret şi a municipiului Bucureşti se face clar referire la"“atribuirea altor astfel de imobile către diferite instituţii sau asociaţii neguvernamentale, toate fără nicio legătură cu tineretul căruia îi aparţine, de facto şi de jure, acest patrimoniu (ex. Centrul Naţional al Cinematografiei, Grupul pentru Dialog Social, ş.a)", motiv pentru care semnătura lui Olteanu pe un astfel de proiect de lege este interpretată ca o confirmare a faptului că este de acord cu evacuarea GDS din sediul din Calea Victoriei 120.

Filipescu îi reaminteşte, însă, preşedintelui Camerei Deputaţilor că, în scrisoarea deschisă de răspuns, pe care a adresat-o GDS în data de 18 iunie 2007, aprecia că sediul din Calea Victoriei nr. 120 a devenit în ultimii 17 ani "o emblemă a societăţii civile, a dezbaterilor de interes naţional, a libertăţii de exprimare şi a luptei împotriva neo-comunismului" şi dădea asigurări că va acorda sprijin pentru păstrarea sediului.

"Contradicţia între opiniile de susţinere exprimate public de dvs pentru GDS şi aceste două proiecte pe care le-aţi iniţiat în calitate de deputat este evidentă", remarcă preşedintele GDS.

"Grupul pentru Dialog Social îşi exprimă speranţa că până la urmă atât poziţia oficială a dumneavoastră, precum şi cea a Partidului Naţional Liberal, este de susţinere a propunerii Guvernului condus de Călin Popescu Tăriceanu şi că veţi lua măsuri, la nivel de grup parlamentar şi în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, ca OUG 105/2006 să fie votată de Camera Deputaţilor, iar celelalte două intiţiative legislative să fie respinse sau corectate", se arată în scrisoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici