Geoană a discutat în SUA despre programul Visa Waiver

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a discutat, miercuri, la Washington, cu Mary Landrieu, preşedintele Comitetului pentru afaceri mici şi iniţiativă privată din Senatul SUA, despre Visa Waiver, şi s-a întâlnit cu secretarul de stat pentru securitatea teritoriului naţional, Janet Napolitano.

Urmărește
16 afișări
Imaginea articolului Geoană a discutat în SUA despre programul Visa Waiver

Geoană a discutat în SUA despre programul Visa Waiver (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Conform unui comunicat, în cursul vizitei pe care o face în Statele Unite ale Americii, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, s-a întâlnit cu senatorul democrat Mary Landrieu, preşedintele Comitetului pentru afaceri mici şi iniţiativă privată din cadrul Senatului Statelor Unite.

Cea mai importantă temă abordată la întâlnirea dintre cei doi a fost cea legată de includerea românilor în programul Visa Waiver. "Visa Waiver presupune intrarea fără viză în Statele Unite ale Americii a cetăţenilor statelor incluse în program şi şederea pe teritoriul american pe o perioadă care să nu depăşească 90 de zile. În acest moment, principala problemă a României în eforturile de accedere în acest program este rata foarte mare de refuz al cererilor de vize, în condiţiile în care una dintre condiţiile programului este o rată de refuz mai mică de 3%", precizează sursa citată.

Mircea Geoană şi Mary Landrieu au discutat şi măsurile necesare pentru stimularea economiei româneşti. Cei doi au discutat despre modalităţi de sprijin pentru finanţarea IMM-urilor şi despre crearea de locuri de muncă. Cei doi au mai abordat şi teme precum securitatea energetică şi importanţa terminalului de gaz natural lichefiat de la Constanţa.

Preşedintele Senatului s-a întâlnit, miercuri, şi cu Janet Napolitano, secretarul de stat pentru securitatea teritoriului naţional al Statelor Unite. De asemenea, Mircea Geoană a avut o întâlnire şi cu Zbigniew Brzezinski, fost consilier pentru securitate naţională al preşedintelui Statelor Unite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici