Geoană: Aliaţii de conjunctură ai PDL să voteze moţiunea dacă vor să supravieţuiască politic

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, luni, înaintea BPN al PSD, că aliaţii politici "de conjunctură" ai PDL ar trebui să se alăture Opoziţiei şi să voteze moţiunea de cenzură dacă vor să supravieţuiască politic în perioada următoare.

Urmărește
9 afișări
Imaginea articolului Geoană: Aliaţii de conjunctură ai PDL să voteze moţiunea dacă vor să supravieţuiască politic

Geoană: Aliaţii de conjunctură ai PDL să voteze moţiunea dacă vor să supravieţuiască politic (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Întrebat ce şanse are moţiunea de cenzură să treacă, în situaţia în care Opoziţia nu deţine majoritatea în Parlament, Geoană a răspuns: "Dacă cineva vrea să se înece, mai ales dintre aliaţii de conjunctură a PDL, definitiv, ca oameni politici, ca structuri parlamentare sau ca destine individuale, să stea acolo şi să sprijine la soclul lui Băsescu şi al lui Boc".

El a arătat că aliaţii de conjunctură ai PDL ar trebui să facă un pas în spate şi să îi lase pe preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc să îşi asume răspunderea pentru măsurile pe care vor să le implementeze.

"Dacă au cât de cât o brumă de instinct de supravieţuire politică, eu cred că trebuie să facă un pas în spate şi să lase pe Boc şi pe Băsescu să-şi asume răspunderea pentru aceste măsuri. Dacă doresc să stea în continuare la putere pentru câteva luni şi după aceea să dispară ca politicieni din România, să fie sănătoşi", a mai spus el.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a apreciat, sâmbătă, la Suceava, că până la sfârşitul sesiunii parlamentare ar putea fi depuse două moţiuni de cenzură împotriva actualului Guvern, una pe lipsa măsurilor anticriză, iar a doua dacă Guvernul îşi angajează răspunderea pe măsurile convenite cu FMI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici