Geoană: Am respins propunerea PDL ca PSD să intre pe locul doi în guvern

Preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat vineri la Botoşani într-o conferinţă de presă că formaţiunea sa a respins categoric propunerea înaintată de PDL, potrivit căreia PSD ar urma să intre pe locul doi într-un guvern PDL, în schimbul unor ministere şi a unui candidat de faţadă la prezidenţiale.

Urmărește
12 afișări
Imaginea articolului Geoană: Am respins propunerea PDL ca PSD să intre pe locul doi în guvern

Geoană: Am respins propunerea PDL ca PSD să intre pe locul doi în guvern (Imagine: Mediafax Foto)

Geoană a precizat că această propunere a fost făcută prin intermediul unor lideri PDL şi nu a fost adresată lui, personal, ci altor lideri PSD.

Preşedintele PSD nu a dorit să nominalizeze persoanele la care se referă, el limitându-se să precizeze doar că este vorba despre persoane importante din PDL şi că Traian Băsescu nu este străin de aceste discuţii.

"Au fost trimişi emisari la noi. Nu le spun numele pentru că este o chestiune confidenţială. Sper că sunteţi convinşi că eu spun lucruri concrete şi reale", a subliniat Geoană.

Întrebat ce au propus cei de la PDL, Geoană a răspuns: "Au propus ca PSD să intre partidul al doilea în viitorul guvern, deşi câştigă alegerile, cu premier de la PDL, în schimbul unui număr de ministere şi în schimbul unui candidat de faţadă sau al niciunui candidat în 2009, la prezidenţiale".

Geoană a arătat, răspunzând unei întrebări, că răspunsul PSD a fost: "Niet". El a argumentat că PSD este foarte aproape de a face singur viitoarea majoritate parlamentară şi a spus că oferta PDL este "de neacceptat".

Întrebat ce va face PSD dacă Traian Băsescu va nominaliza un alt premier decât Mircea Geoană, dar tot din PSD, liderul social-democrat a răspuns: "Decizia este la partide, nu decide Traian Băsescu cine este premier la PSD".

Întrebat dacă va mai discuta cu eventualii emisari ai PDL, Geoană a arătat că nu are chef să facă compromisuri, mai ales că PSD este foarte aproape de a câştiga de o manieră categorică alegerile şi de a forma singur guvernul.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, vineri dimineaţă, în cadrul unui miting electoral desfăşurat la Dorohoi, că Traian Băsescu trimite "emisari" la partide, inclusiv la PSD, pentru a le propune să formeze un guvern condus de PD-L.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici