Geoană: Ar trebui regândită eficacitatea instituţiei Avocatului Poporului

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, miercuri, că ar trebui "regândită fundamental" eficacitatea Avocatului Poporului, arătând că în alte ţări această instituţie "are dinţi" şi "când rosteşte ceva, chiar se întâmplă ceva".

7 afișări

"La instituţia Avocatul Poporului, din punctul meu de vedere, trebuie să regândim fundamental eficacitatea acestei instituţii, pentru că, în alte ţări, inculsiv în cele nou venite în UE, Avocatul Poporului chiar are dinţi, când rosteşte ceva şi se pronunţă pe ceva, chiar se întâmplă ceva şi în România trebuie să fie regândit în sensul unei instituţii redutabile", a explicat Geoană.

El a spus că protecţia copilului şi lupta împotriva discriminării trebuie să devină "chestiuni redutabile". "Aşa cum antidiscriminarea trebuie să devină o chestiune redutabilă, aşa cum protecţia copilului trebuie să devină o chestiune redutabilă, cred că de multe ori avem senzaţia, creăm nişte instiuţii mai degrabă din dorinţa de a compensa faptul că nu avem eficacitate în acţiunile noastre", a menţionat Mircea Geoană.

El a făcut aceste precizări la dezbaterea "Administraţia în beneficiul Copiilor", la care preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a anunţat că a depus la Parlament o iniţiativă legislativă privind înfiinţarea Avocatului Copilului, instituţie care va funcţiona în cadrul Avocatului Poporului.

Anastase a spus că nu trebuie amestecate lucrurile , precizând că legea Avocatului Copilului a aşteptat de mai multă vreme şi trebuie adoptată şi că dezbaterea legată de modificarea legii Avocatului Poporului ar putea dura mai mult timp.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici