Geoană: Azi e greu pentru că n-am făcut suficient pentru o societate transparentă, mai puţin coruptă

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, la ceremonia organizată de Ambasada SUA, că situaţia României şi a românilor este dificilă astăzi pentru că nu s-a făcut suficient din punctul de vedere al democraţiei, al construirii unei societăţi deschise, mai transparente şi mai puţin corupte.

6 afișări

"România este o ţară în care avem un număr semnificativ de provocări istorice. Uneori ne punem întrebări cu privire la propriul destin, poate că ne lipseşte şi încrederea în sine. Dar dacă astăzi este greu pentru România şi pentru români, este deoarece nu am făcut destul din punctul de vedere al democraţiei, pentru că nu am făcut destul din punctul de vedere al construirii unei societăţi deschise, nu am făcut suficient pentru a avea o societate transparentă şi mai puţin coruptă, nu am făcut suficient pentru a elibera talentul şi creativitatea noastră", a spus Geoană, în discursul rostit la Ziua Independenţei.

El a mai spus că între România şi SUA există mai mult decât un parteneriat, iar România este "mai mult decât geografie, este mai mult decât o locaţie geopolitică pentru scutul antirachetă, pentru bazele militare de la Marea Neagră pe care le salutăm şi pe care le-am aşteptat zeci şi zeci de ani să vină".

"Aceasta este o ţară care poate deveni, dacă muncim mai mult, dacă ne recâştigăm încrederea, dacă vom continua să credem în democraţie, un adevărat partener al Americii, al Europei şi al lumii, va deveni o ţară competitivă, decentă, deschisă şi plină de încredere în sine. Asta sărbătorim azi, faptul că spiritul american poate deveni spiritul oricărei fiinţe libere", a mai spus preşedintele Senatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici