Geoană conduce o delegaţie a Senatului într-o vizită oficială la Berlin

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, va conduce o delegaţie a instituţiei, joi şi vineri, într-o vizită oficială la Berlin, urmând a fi abordate, în discuţii cu oficiali germani, subiecte precum colaborarea economică şi culturală şi aderarea la Schengen, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Urmărește
7 afișări

Potrivit comunicatului citat, discuţiile vor fi legate de cooperarea bilaterală în domeniul economic, social, cultural şi academic, de aderarea României la Spaţiul Schengen, perspectiva bugetară europeană 2014 - 2020, viitorul Politicii de Coeziune, Pactul pentru Competitivitate, implementarea strategiei Europa 2020, poziţia UE faţă de evoluţiile din Libia şi din Orientul Mijlociu, relaţiile UE cu ţările din Balcanii de Vest, precum şi integrarea socială a cetăţenilor de etnie romă la nivel european.

Printre senatorii care vor face parte din delegaţie se numără Gavril Mârza (PSD), Augustin-Daniel Humelnicu (PDL), Mario Ovidiu Oprea (PNL), Gyerko Laszlo (UDMR) şi Corneliu Grosu (Grupul Parlamentar Mixt).

Potrivit comunicatului citat, deplasarea la Berlin face parte dintr-o serie de vizite oficiale ale conducerii Senatului în marile capitale europene în vederea consolidării relaţiilor bilaterale dintre România şi alte state europene.

Senatorii se vor întâlni cu Hannelore Kraft, preşedintele Bundesrat-ului (Camera superioară a Parlamentului german, n.red.), Wolfgang Thierse, vicepreşedintele Bundestag-ului şi cu Gunther Krichbaum, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a Bundestag-ului.

Vor fi de asemenea întrevederi cu Susanne Kastner, preşedintele Comisiei pentru apărare din Bundestag şi cu preşedintele Grupului parlamentar de prietenie Germania-România din Bundestag, Wolfgang Bosbach. Delegaţia condusă de Geoană se va întâlni şi cu oficiali ai Guvernului german şi ai Cancelariei Federale, precum şi cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Germania.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a făcut, marţi, o vizită la Berlin, unde a avut întâlniri cu lideri ai social-democraţilor germani, precum şi cu reprezentanţi ai societăţii civile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici