- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Geoană: Dacă DNA cere aprobare pentru trimiterea în judecată a lui Banias, acţionăm cu viteză maximă
Preşedintele Senatului, Mircea Geaonă, a declarat, luni, că "în mod oficial la Senat nu a fost primită până în acest moment o informare sau comunicare din partea Parchetului general" referitoare la Mircea Banias şi că dacă va fi primită va fi tratată cu maximă celeritate.
Mircea Geoană a amintit că, în conformitate cu legislaţia, este nevoie de aprobarea Parlamentului pentru un parlamentar care nu este fost ministru în situaţiile de reţinere, pecheziţie sau trimitere în judecată.
"Se pare că până în acest moment primele două situaţii nu au fost aplicate în cazul domnului senator Banias. Ca atare, vom vedea dacă la nivelul DNA se va decide punerea sub acuzare şi trimiterea în judecată. Atunci, Senatul va trebui să se aplece asupra acestui caz. Ca de fiecare dată, Senatul va acţiona cu celeritate, cu maximă viteză, pentru că nu dorim să fim percepuţi ca interpunându-ne în calea justiţiei, mai ales că este vorba despre continuarea unui imens scandal legat de corupţia din vămi. Se pare că aceasta este actuala acuzaţie adusă domnului senator", a mai spus Geoană.
El a adăugat că nu vrea să intre în speculaţiile din urmă cu câteva luni, legate de "cine este regina şi către ce palier politic merge scandalul din vămi".
"Mi se pare destul de evident că este vorba despre o cangrenă la nivelul acestui sistem, în care, evident, palierul politic este beneficiarul şi protectorul suprem", a susţinut preşedintele Senatului.
El a menţionat că o eventuală cerere DNA va urma traseul Biroul Permanent, Comisia juridică, plenul Senatului, "cu maximă viteză".
Senatorul PDL Mircea Banias a fost adus de poliţişti luni, la ora 9.00, la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde i s-au prezentat acuzaţiile care i se aduc, parlamentarul ieşind de la audiere în jurul orei 11.50. El a declarat, la ieşirea de la DNA, că a fost pus sub urmărire penală de procurorii anticorupţie, pentru trafic de influenţă.
Potrivit articolului 72 din Constituţie, parlamentarii nu pot fi percheziţionaţi, reţinuţi sau arestaţi fără încuviinţarea Camerei din care fac parte, după ascultarea lor.
"În caz de infracţiune flagrantă, deputaţii sau senatorii pot fi reţinuţi şi supuşi percheziţiei. Ministrul justiţiei îl va informa neîntârziat pe preşedintele Camerei asupra reţinerii şi a percheziţiei. În cazul în care Camera sesizată constată că nu există temei pentru reţinere, va dispune imediat revocarea acestei măsuri", potrivit articolului 72 din Constituţie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
Au apărut imagini care par să arate noi modele de avioane militare chineze
-
451 de persoane au traversat ilegal Canalul Mânecii în prima zi de Crăciun
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO