Geoană: Decizia finală cu privire la candidatul pentru Bucureşti nu a fost luată

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, sâmbătă, că o decizie finală cu privire la candidatul partidului pentru Primăria Capitalei nu a fost luată încă de conducerea partidului.

Urmărește
25 afișări
Imaginea articolului Geoană: Decizia finală cu privire la candidatul pentru Bucureşti nu a fost luată

Geoană: Decizia finală cu privire la candidatul pentru Bucureşti nu a fost luată (Imagine: Mediafax Foto)

Geoană a spus, după o întâlnire de rutină cu echipa de campanie şi cu liderii a două organizaţii judeţene, că o decizie finală cu privire la desemnarea candidatului pentru Primăria Bucureştiului nu a fost luată încă de conducerea partidului.

El a afirmat că Marian Vanghelie are suportul total al organizaţiei din Bucureşti, însă decizia finală va aparţine Biroului Permanent şi Comitetului Executiv al PSD.

Liderul PSD a menţionat că această procedură este stabilită de Statutul partidului, care prevede că lista finală a candidaţilor PSD pentru primăriile marilor oraşe aparţine Comitetului Executiv.

Geoană a afirmat că, în cursul zilei de sâmbătă, echipa de campanie va finaliza consultările şi discuţiile preelectorale cu filialele judeţene, urmând ca Miron Mitrea, coordonatorul campaniei pentru alegerile locale, să facă o informare în acest sens în Biroul Permanent de luni.

Liderul PSD a mai spus că situaţia de la Bucureşti a fost întotdeauna "una mai sensibilă", el invocând şi propria experienţă din 2004, când a fost candidat la Primăria Capitalei.

"Ştiu şi eu, că am trecut prin aceste furci caudine, că este foarte greu să câştigi o campanie dacă nu ai sprijinul organizaţiei. (...) Îmi doresc foarte mult să ajungem la o soluţie echilibrată, în care să beneficiem şi de sprijinul organizaţiei, dar să aducem cât mai multe voturi. Organizaţia îl sprijină unanim pe Marian Vanghelie", a adăugat Geoană.

Întrebat pe cine ar vota dintre Sorin Oprescu şi Marian Vanghelie, Geoană a răspuns: "E foarte greu, înclinaţia mea este să ascult de organizaţie. Eu am trecut prin această experienţă şi ştiu că este foarte greu să câştigi dacă nu ai sprijinul organizaţiei. Până la urmă este vorba şi de o chestiune de utilitate politică, să obţinem cel mai bun scor. Decizia finală şi validarea finală a candidaţilor va fi făcută de Biroul Permanent şi de Comitetul Executiv".

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a anunţat, joi, că varianta pe care va merge conducerea partidului este de a valida decizia PSD Bucureşti privind candidatura primarului Sectorului 5, Marian Vanghelie, la Primăria Generală a Capitalei.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD Adrian Năstase a declarat, vineri, că, din punct de vedere teoretic, Sorin Oprescu are şanse să fie nominalizat pentru Primăria Capitalei, dat fiind că decizia finală privind candidatul pentru Bucureşti se ia în BPN şi e validată de Comitetul Executiv.

Mircea Geoană, a afirmat că vicepreşedintele partidului, Victor Ponta, se pripeşte cerându-i să îşi asume răspunderea în cazul în care Marian Vanghelie va fi desemnat candidat la Primăria Capitalei şi va pierde alegerile.

Geoană a spus că, dacă PSD va câştiga alegerile, atunci toată lumea va fi lăudată, iar dacă le va pierde, toată lumea va căuta ţapi ispăşitori.

Vicepreşedintele PSD Victor Ponta a declarat că, personal, îl susţine pe Sorin Oprescu pentru a fi desemnat candidat la Primăria Capitalei şi a afirmat că, dacă Mircea Geoană îl va prefera pe Marian Vanghelie, atunci va trebui să îşi asume răspunderea şi să demisioneze în cazul în care acesta nu va câştiga alegerile în Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici