Geoană: Declaraţia lui Blaga că PSD l-ar fi propus pe Voicu secretar de stat,dezinformare

Fostul preşedinte al PSD Mircea Geoană a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că afirmaţiile ministrului Vasile Blaga despre presupusa propunere a lui Cătălin Voicu pentru postul de prefect sau secretar de stat reprezintă "o dezinformare şi o minciună".

Urmărește
26 afișări
Imaginea articolului Geoană: Declaraţia lui Blaga că PSD l-ar fi propus pe Voicu secretar de stat,dezinformare

Geoană: Declaraţia lui Blaga că PSD l-ar fi propus pe Voicu secretar de stat, dezinformare (Imagine:Gigi Ciuncanu/Mediafax Foto)

Geoană a precizat că afirmaţiile actualului ministru al Internelor, Vasile Blaga, despre presupusa propunere a PSD ca senatorul Cătălin Voicu să ocupe funcţia de secretar de stat în MAI sau de prefect al judeţului Giurgiu "dezinformează şi reprezintă o minciună".

"Nici eu, ca preşedinte al partidului, şi nici PSD nu am făcut vreo propunere ca domnul senator Voicu să fie secretar de stat sau prefect al judeţului Giurgiu. Toate propunerile avansate de PSD pentru diversele funcţii în structurile guvernamentale s-au făcut prin corespondenţă oficială cu prim-ministrul Emil Boc, sub semnătura mea", a afirmat Geoană.

El i-a cerut premierului Emil Boc să facă publice solicitările făcute de PSD, în timpul guvernului PDL-PSD, sub semnătura sa, pentru numirile unor social-democraţi în posturile guvernamentale şi să confirme public că numele lui Voicu nu figurează pe niciuna dintre aceste propuneri.

"De altfel, ideea vehiculată de domnul Blaga este şi ilogică, pentru că domnul senator Voicu, pentru a putea fi secretar de stat sau prefect, ar fi trebuit să renunţe la mandatul de senator, ceea ce nu s-a întâmplat şi face şi mai fantezist scenariul vehiculat de domnul Blaga", a afirmat fostul preşedinte PSD.

Geoană a precizat că nu a primit niciun fel de notă din partea Serviciului Român de Informaţii sau din partea altor servicii sau structuri specializate ale statului, cu privire la Cătălin Voicu, nici în calitate de preşedinte al PSD, nici în calitate de preşedinte al Senatului.

"Probabil că alţii au primit astfel de note, dacă ele există şi alţii sunt beneficiarii lor", a adăugat Geoană.

Geoană a solicitat conducerii PDL să oprească imediat "această campanie de denigrare" şi i-a cerut lui Vasile Blaga retractarea afirmaţiilor cu privire la presupusa propunere a lui Voicu.

"Fac un apel la conducerea PDL, la premier şi la cei care îl însoţesc, să înceteze această campanie politică de denigrare, în care antrenează şi familia mea şi reputaţia mea. Îi solicit domnului Blaga retractarea imediată a acestor afirmaţii mincinoase, care nu sunt decât parte a unui război politic, fără legătură cu realitatea", a declarat fostul preşedinte PSD.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, declară într-un interviu pentru "Gândul" că, în 2008, preşedintele PSD de la acea vreme, Mircea Geoană, l-a propus pe Cătălin Voicu secretar de stat în Ministerul de Interne, însă SRI a prezentat date care îl făceau "incompatibil" cu funcţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici