Geoană: Declaraţiile PD şi PNL privind necolaborarea cu PSD - fariseism politic

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a arătat că declaraţiile liderilor PNL şi PD privind o necolaborare guvernamentală cu social-democraţii constituie o probă de "fariseism politic".

Urmărește
3 afișări
Imaginea articolului Geoană: Declaraţiile PD şi PNL privind necolaborarea cu PSD - fariseism politic

Geoană: Declaraţiile PD şi PNL privind necolaborarea cu PSD - fariseism politic

Geoană a, declarat, luni seara, la o emisiune a postului Antena 3, că în condiţiile în care PD şi PNL deţin, în actuala conjunctură politică, doar câte 15% din mandatele parlamentare, declaraţiile liderilor democraţi şi liberali privind necolaborarea cu social-democraţii pe linie guvernamentală sunt o dovadă de fariseism politic.

Preşedintele PSD a mai apreciat că declaraţiile liderului democrat Emil Boc, care şi-a nuanţat poziţia privind votul parlamentarilor PD asupra moţiunii de cenzură anunţată de PSD, constituie „un joc de poziţionare politică pentru discuţiile dintre partide”.

Geoană a spus, referindu-se la aceste eventuale discuţii politice ulterioare moţiunii de cenzură, că vor trebui să se axeze pe identificarea unei eventuale noi formule guvernamentale, care să aibă un program de guvernare care să includă obligatoriu măsuri destinate pensionarilor.

Liderul social-democrat a evitat să avanseze posibile soluţii guvernamentale după un eventual succes al moţiunii de cenzură şi a spus că, în actuala conjunctură, „interesul îngust” al PSD ar fi să nu intre la guvernare, fiind riscant să îşi asume guvernarea în ultimele luni ale actualului mandat.

Pe de altă parte, el a spus că, dacă preşedintele Traian Băsescu va respecta, în condiţiile eventualului succes al moţiunii de cenzură, cutumele politice, va trebui „să se îndrepte”, pentru desemnarea unui premier, către PSD, care deţine cel mai mare număr de parlamentari.

Geoană a adăugat că, dacă Băsescu nu va alege un premier din rândul social-democraţilor, PSD este „dispus” să discute cu celelalte partide parlamentare constituirea unui program de guvernare, din care să facă parte câteva teme specifice social-democraţilor.

Liderul liberal, premierul Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, la finalul şedinţei Biroului Politic Central al PNL, că formaţiunea pe care o conduce nu ia în calcul o guvernare alături de PSD, subliniind că PNL va trece în opoziţie dacă o moţiune de cenzură va fi votată de Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici