Geoană, despre blocajul din Senat: Episodul trei sau patru din seria "Die Hard"

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, miercuri, referindu-se la blocajul din plenul Senatului, că acesta este episodul 3 sau 4 din seria "Die Hard" şi a anunţat că va convoca luni un Birou Permanent pentru aprobarea programului de lucru, cu o zi de plen suplimentară, probabil marţi.

Urmărește
16 afișări
Imaginea articolului Geoană, despre blocajul din Senat: Episodul trei sau patru din seria "Die Hard"

Geoană, despre blocajul din Senat: Episodul trei sau patru din seria "Die Hard" (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Episodul trei sau patru din serialul «Die Hart» la Senatul României. Glumesc puţin. Am avut dimineaţă o brumă de speranţă că înţelepciunea şi normalitatea vor reveni în Senat şi am salutat decizia iniţială a grupului PDL de a lăsa deoparte subiectul politic al revocării preşedintelui Senatului, pentru a ne putea întoarce la subiecte importante. Am înţeles că am asistat la o schimbare de tactică, dar nu de strategie", a spus Geoană despre şedinţa de plen de miercuri.

El a afirmat că s-a folosit grupul "aşa-zişilor independenţi" pentru a se ridica un subiect de la care a plecat această situaţie în Senat.

"Regret faptul că în final senatorii majorităţii PDL, UDMR şi independenţi au votat împotriva programului de lucru pe săptămâna viitoare", a mai spus Geoană, arătând că acest gest arată intenţia acestora de a boicota activitatea Senatului.

Geoană a anunţat că va propune, pentru lunea viitoare, un Birou Permanent care să corijeze "votul nefericit" de miercuri, când s-a respins programul de lucru pentru toată săptămâna viitoare. "Voi propune şi o zi suplimentară de plen în Senat, probabil marţi, pentru a încerca să recuperăm întârzierea pe care acţiunea neconstituţională a PDL a provocat-o", a spus el.

"Sunt lucruri care ard şi sunt importante. Jocul de-a poliţistul rău - poliţistul bun pe care îl practică PDL a început să funcţioneze. Probabil că săptămâna viitoare va fi invers", a mai spus preşedintele Senatului.

Întrebat dacă va face în Biroul Permanent propunerea ca aceste zile de plen în care nu s-a lucrat să nu fie plătite, Geoană a răspuns: "Mă mai gândesc".

Geoană a mai declarat că a avut o discuţie cu preşedintele Camerei, Roberta Anastase, miercuri dimineaţă, cu privire la un eventual Birou Permanent reunit şi un plen reunit. El a arătat că, dacă infomaţiile sale sunt corecte, se doreşte lansarea comisiei comune pentru revizuirea Constituţiei. "Acest lucru îl voi verifica cu colegii de partid şi cu liberalii", a mai spus Mircea Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici