Geoană despre ceremonia de la MAI: Nu am simţit să fie vreun dezechilibru politic

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană a declarat, joi, la Craiova, despre absenţa şefului statului de la învestirea ministrului Liviu Dragnea, că acesta are libertatea totală să aleagă la ce evenimente participă şi că nu a simţit să fie vreun dezechilibru în privinţa invitaţilor la acest eveniment.

Urmărește
17 afișări
Imaginea articolului Geoană despre ceremonia de la MAI: Nu am simţit să fie vreun dezechilibru politic

Geoană despre ceremonia de la MAI: Nu am simţit să fie vreun dezechilibru politic (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, joi, la Craiova, că nu cunoaşte mai mult decât motivele anunţate într-un comunicat emis de Instituţia Prezidenţială legate de lipsa preşedintelui Traian Băsescu de la învestirea în funcţie a noului ministru al Administraţiei şi Internelor, Liviu Dragnea.

El a arătat că preşedintele României are libertatea totală de a alege la ce evenimente participă, considerând că nu a existat niciun dezechilibru politic între participanţii prezenţi, miercuri, la aceaastă ceremonie.

"Cred că preşedintele României are tot dreptul să participe sau să nu participe la un astfel de eveniment. Sunt absolut convins că domnul Dragnea va găsi justul echilibru între cele două mari componente, Administraţia şi Internele. Domnul Prioteasa ( Ion Prioteasa, preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj şi lider al Organizaţiei Judeţene a PSD, n.r.) a fost invitat şi participat la acest debut al ceremonie a domnului Dragnea şi nu am simţit să fie vreun dezechilibru. Repet, domnul preşedinte are tot dreptul şi libertatea când şi în ce condiţiile participă la un eveniment", a declarat Mircea Geoană.

Geoană a precizat că s-a simţit "flatat" că a trecut în revistă garda de onoare, la ceremonialul de la Ministerul Administraţiei şi Internelor.

"Eu am fost flatat să trec în revistă garda de onoare. Nu era pentru mine, dar ştiţi cum e în viaţă. De ce nu?!", a mai spus Mircea Geoană.

Coloana prezidenţială a trecut, miercuri, la 9.55 pe lângă sediul MAI, unde urma să aibă loc ceremonia de instalare în funcţie a noului ministru de Interne, Liviu Dragnea, dar nu a oprit, deşi şeful statului îşi anunţase prezenţa la eveniment, scrie Gândul în ediţia electronică.

Potrivit cotidianului citat, şeful statului era aşteptat la sediul ministerului de purtătorul său de cuvânt, dar şi de persoane de la serviciul de protocol.

Gândul relatează că maşinile din coloana prezidenţială şi-au făcut apariţia la 9.55, însă nu au oprit, continuându-şi drumul pe Calea Victoriei.

Pe agenda de miercuri a şefului statului figura şi participarea la ceremonia de instalare a lui Liviu Dragnea în funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, la ora 10.00, dar acesta nu a mai participat la eveniment.

Citeşte şi:

Turcan: Băsescu nu a fost la ceremonia de la MAI

Dragnea: Am aflat cu 15 minute înaintea ceremoniei că preşedintele nu vine

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici