Geoană evită să confirme candidatura lui Mitrea

Preşedintele PSD Mircea Geoană a evitat să confirme, marţi, dacă Miron Mitrea va fi candidatul partidului la Primăria Capitalei, precizând doar că o condiţie obligatorie pentru un candidat este să aibă susţinerea organizaţiei din Capitală şi că anunţul oficial va fi făcut la şedinţa CEx de vineri.

Urmărește
18 afișări
Imaginea articolului Geoană evită să confirme candidatura lui Mitrea

Geoană evită să confirme candidatura lui Mitrea (Imagine: Mediafax Foto)

Geoană a afirmat, marţi, după o întâlnire a liderilor PSD la sediul de campanie, că o condiţie obligatorie pentru candidatul partidului la Primăria Bucureştiului este să aibă "susţinerea necondiţionată” a organizaţiei din Capitală.

Liderul PSD a evitat să confirme oficial decizia luată de liderii partidului, privind desemnarea candidatului la Primăria Generală în persoana lui Miron Mitrea, spunând că anunţul oficial va fi în acest sens va fi făcut la Comitetul Executiv de vineri.

"Am spus că cei care doresc să candideze să intre într-o competiţie foarte dificilă şi foarte importantă să facă un pas înainte şi să spună. Dacă domnul Mitrea şi-a exprimat dorinţa de a candida, e bine. Poate până vineri şi alţii o vor putea face, iar la CEX decidem", a spus Geoană, răspunzând unei întrebări legate de faptul că Miron Mitrea afirmase, cu jumătate de oră înainte, că poate fi candidatul pentru Bucureşti dacă organizaţia va ajunge la concluzia că se impune altă soluţie de candidat decât cea vehiculată până acum.

Întrebat dacă Mitrea este o soluţie în ceea ce priveşte candidatul pentru Bucureşti, Geoană a spus: "Mitrea este un fost ministru, are foarte multă experienţă. Există şi un impediment, întrucât el este coordonatorul campaniei naţionale, dar este şi un lider puternic şi cunoscut al partidului".

Întrebat care dintre soluţiile vehiculate până acum pentru Primăria Capitalei i se pare cea mai bună, Geoană a răspuns: "Toate formulele au plusuri şi minusuri. Condiţia obligatorie pentru un candidat este să aibă susţinerea necondiţionată a organizaţiei, fără sprijinul organizaţiei şansele scad. (...) Punctul de vedere al organizaţiei este indispensabil pentru stabilirea formulei finale".

În ceea ce priveşte rolul pe care îl va avea în campanie Marian Vanghelie, în condiţiile în care Miron Mitrea va fi candidatul PSD la Primăria Bucureştiului, liderul social-democrat a răspuns: "Marian Vanghelie este preşedintele PSD Bucureşti şi primarul sectorului 5 şi în orice formulă (de candidaţi – n.r.) va avea un rol decisiv pentru succesul campaniei".

Surse din PSD au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că Miron Mitrea va fi candidatul PSD la Primăria Bucureştiului, anunţul oficial urmând să se facă joi sau vineri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici