Geoană: Guvernul majorează pe şest preţul la gazele din producţia internă

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a acuzat, miercuri, într-o conferinţă de presă, faptul că Guvernul a majorat "pe şest" preţul la gazele din producţia internă, cu 10 dolari la mia de metri cubi, fără a informa în prealabil opinia publică din România sau Comisia Europeană.

Urmărește
16 afișări
Imaginea articolului Geoană: Guvernul majorează pe şest preţul la gazele din producţia internă

Geoană: Guvernul majorează pe şest preţul la gazele din producţia internă (Imagine: Mediafax Foto)

Geoană a declarat că PSD este în posesia unui protocol pe care Ministerul Economiei şi Comerţului şi ministrul Varujan Vosganian l-au încheiat în 26 martie 2008, în conformitate cu OUG 14/2008, prin care se stabileşte o scumpire a preţului la gazul natural din România cu 10 dolari la mia de metri cubi, pentru producţia internă.

Potrivit liderului social-democrat, protocolul respectiv se referă la gazele livrate de Petrom, OMV şi Romgaz în februarie 2008.

"Deci, fără informarea opiniei publice şi a Comisiie Europene, Guvernul României, pe şest, majorează gazele din producţia internă, în paralel cu scumpirea gazelor de import", a acuzat Geoană.

Liderul PSD a acuzat, totodată, existenţa unei "neconcordanţe flagrante" între suma strânsă la fondul social de gaze, plătită de companiile de profil şi care se ridică la circa 200 de milioane de euro şi suma care trebuie plătită din acest fond, care nu depăşeşte 31 de milioane de euro.

"Întrebarea pe care o avem pentru Guvern este următoarea: unde este diferenţa între cei 200 de milioane strânşi de la companii şi cei 31 de milioane care vor fi folosiţi pentru alocaţii şi compensaţii pentru familiile cu venituri modeste?", a conchis Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici