Geoană: În 5 ani am avut numai scandal; Băsescu: Confundaţi atitudinea democratică cu scandalul - VIDEO

Mircea Geoană l-a acuzat, joi, la dezbaterea IPP, pe Traian Băsescu pentru faptul că timp de cinci ani a provocat numai scandal şi criză politică, iar şeful statului i-a replicat liderului PSD că face o confuzie între atitudinea democratică a unui preşedinte în folosul oamenilor şi scandal.

Urmărește
20 afișări
Imaginea articolului Geoană: În 5 ani am avut numai scandal; Băsescu: Confundaţi atitudinea democratică cu scandalul - VIDEO

Geoană: În 5 ani am avut numai scandal; Băsescu: Confundaţi atitudinea democratică cu scandalul

"Preşedintele are obligaţia să reprezinte continuu interesele oamenilor în raport cu instituţiile, şi în mod deosebit cu Parlamentul. Preşedintele nu trebuie să fie la Cotroceni în vacanţă. Nu confundaţi scandalul cu obligaţia preşedintelui de a reprezenta oamenii", a susţinut Traian Băsescu.

La rândul său, Mircea Geoană a spus că "un preşedinte are primul rol de a-i uni pe români, are obligaţia de a nu provoca tensoune în societate, nu e un preşedinte jucător", menţionând că un preşedinte autentic trebuie să înţeleagă că nu întotdeauna are dreptate absolută şi că nu poate să-şi impună puterea şi voinţa asupra celorlalţi".

"Iar faptul că în cinci ani am avut numai scandal, numai criză politică, şi lipsă de continuitate mă face să spun că principala mea obligaţie este să-i unesc pe români şi să asigur conlucrarea activă cu două guverne succesiv. Continuitate în proiecte şi nu scandal, domnule Băsescu, aceasta este soluţia pentru o ţară care trebuie să iasă dintr-o criză economică şi morală", a spus Geoană.

În replică, Băsescu i-a atras atenţia contracandidatului că se pare că face o confuzie "între atitudinea democratică în folosul oamenilor a unui preşedinte şi noţiunea de scandal".

"Atenţie! Cei care etichetau revoluţiile şi mişcările sociale şi lupta pentru democraţie, drept scandal au pierdut puterea dl Geoană, erau oamnei care priveau la interesele politicienilor", a spus Traian Băsescu, stârnind din partea candidatului PSD replica: "Dvs sunteţi la putere dle Băsescu, nu eu. asta e diferenţa!".

"Sunteţi al doilea om în stat" i-a reproşat Băsescu, ţinând să mai facă o precizare " veţi avea încă 5 ani de luptă a mea cu clasa politică dacă ea nu se va pune în serviciul românilor, veţi avea încă 5 ani în care nu voi preceda nicio zi să vă aduc aminte că eu în calitate de preşeidnte îi apăr pe români, nu pe politicieni. Nu privilegiile politicienilor sunt treaba preşedintelui, ci necazurile oamenilor", a spus Băsescu.

Geoană l-a acuzat pe Băsescu de faptul că intenţionează să producă din nou scandal timp de cinci ani.

Vezi aici video

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici